Nem kért kiemelt státuszt a Toyotánál Sebastien Ogier

Sebastien Ogier az utóbbi években többször is kiemelt helyzetben volt az aktuális csapatánál, az ő egyéni vb-címe érdekében a társak jó pár esetben áldoztak fel pontokat, helyezéseket azért, hogy jbob rajtpozícióhoz, vagy esetleg egy-két plusz ponthoz segítség a francia klasszist. A hatszoros világbajnok most a Toyotához igazolt, ahol ez nem igazán jellemző, Ogier pedig el is mondta, hogy semmit ilyet nem vár – legalábbis egyelőre.

“Nem azon gondolkodok, hogy hogyan segíthetnek nekem a csapattársaim, hanem arra, hogy én jól végezzem a munkám. A szezon elején sosem kértem, hogy én lehessek az egyes számú pilóta, ilyenkor mindenki ugyanolyan esélyeket érdemel. Aztán később a történések alapján változhat a stratégia” – magyarázta Ogier, aki azt szeretné, hogy ha a szezon elején (szokás szerint) olyan előnybe kerülne, hogy később az esetleges taktikai utasítás már egyértelmű legyen.

Ogier csapattársa egyébként az újonc Kalle Rovanpera, valamint az az Elfyn Evans lesz, aki két éve volt már egy csapatban a franciával az M-Sportnál és akkor is bőven segítette rutinosabb társát.

Related posts