Az idei első: Győzelemmel zárták a Mecsek Ralit Hadikék

Magabiztos autózással, különösebb kérdés nélkül tudott nyerni a Mecsekben Hadik András és Deák Attila, amellyel első 2019-es sikerüket könyvelhették el. A címvédés elúszott, de Nyíregyházára még készülnek.

Ebben a szezonban először a Pécs környéki pályákon jött ki úgy a lépés Hadik Andráséknak, ahogy tavaly többször is: 2018 abszolút bajnoka első győzelmét szerezte idén a Mecsek Ralin. „Igazából semmit sem csináltunk másképp, mint eddig. Az év elején nem volt szerencsénk, már Székesfehérváron tudtam, hogy innen óriási mázlival lehetne csak ezt visszahozni, és reálisan a második hely lehet idén a célunk a bajnokságban. Így is mentünk azóta” – magyarázta a pilóta.

Pécsen 2018-ban is remekelt a pilóta, akkor nagyon fontos győzelmet aratott ezen a futamon, és bár most a bajnoki címről már nem lehet beszélni, az év végi második hely szempontjából ismét volt jelentősége a sikernek. „Nehéz verseny volt a csütörtöki eső miatt, mert így nagyon csúsztak a pályák, a sárfelhordásokon óvatosabban is mentünk, az erdei részek elég rizikósak voltak. Nem feszítettük túl a húrt, főleg hogy az első nap végén már volt bő húsz másodperc előnyünk, szombaton ezt igyekeztünk beosztani. Jó verseny volt, a mecseki pályák fekszenek nekem, jó adottságok vannak itt a ralihoz, igazi versenypályák vannak az erdőkben sok kanyarral” – mondta Hadik.

A szezonból egy futam maradt még, a novemberi Rally Hungary Nyíregyházán, ahol az Európa-bajnoki mezőny színe-java is rajthoz áll majd. Hadikék tavaly ezen a versenyen is nyertek és itt lettek bajnokok, úgyhogy kellemes emlékekkel várják a megmérettetést. „Kíváncsian várom, hogy mire leszünk képesek, remélem, hogy jól fogunk szerepelni. Különösebb célunk nincs, csak az, hogy menjünk gyorsan és mérjük össze magunkat az ERC-mezőny elejével, aztán meglátjuk. Tavaly jól sikerült ez a verseny, a telkibányai pálya különösen tetszett, úgyhogy várjuk már.”

Related posts