Tanak: Nekünk nem kell kockáztatni

Nagyon közel került a hőn áhított világbajnoki címhez Ott Tanak, hiszen azok után, hogy tavaly drámai körülmények között bukta el ezt, idén két futammal a szezon vége előtt 28 ponttal vezet Sebastien Ogier előtt – ha ez az előny 30 pontra nő a soron következő Katalán Ralin, akkor az utolsó versenytől függetlenül bebiztosítja a címét. Thierry Neuville-lel szemben már csak matematikailag veszítheti el a címet, hiszen a belga hátránya 41 pont, de ha hozza az eddigi tempóját a Toyota pilótája, akkor könnyen révbe érhet Spanyolországban.

“Úgy gondolom, hogy én leszek majd a középpontban, ugyanakkor Sebnek és Thierrynek mindent be kell vállalnia, ez nem kérdés az ő részükről. Nekem nem kell mindent kockáztatnom. Nem akarok semmi olyat csinálni, amit nem érzek jónak. Ha jól érzem magam az autóban, akkor biztos, hogy harcolni fogunk, de majd meglátjuk, hogy hogyan alakul” – mondta Tanak a WRC hivatalos weboldalának.

“Magunkra fogunk koncentrálni és megteszünk mindent, amit tudunk. Ha ennél többre lesz szükség, akkor nem kell nyomni, ha nem leszünk bajnokok itt, akkor azok lehetünk Ausztráliában” – tette hozzá.

A csapatbajnoki cím sem utolsó kérdés természetesen, itt a Hyundai nyolc ponttal vezet a Toyota előtt, úgyhogy ez a csata csak akkor dőlhet el, ha valami igazán drámai történik.

Related posts