ERC: Al-Attiyah nyert, Lukjanuk kiesett

Érdekesen alakult a ciprusi ERC-futam vasárnapi napja. Azok után, hogy szombaton Herczig Norberték a kétperces hátrányuk ellenére feljöttek a pontszerzők közé, vasárnap újabb gondokkal szembesültek, eltört két féltengelyük is és emiatt jó pár percet elveszítettek. Megérte azonban végigmenniük, mert végül a tizedik pozícióig jöttek fel és ha nem is sok, de néhány pontot azért megmentettek ebből az ismételten nagyon balszerencsés hétvégéből.

Ifj. Érdi Tiborék is pórul jártak szombaton egy defekttel, ma pedig a vízhőmérséklettel volt gondjuk, így ők végül a 12. helyen végeztek.

A futamot egyébként kérdés nélkül nyerte Nasser Al-Attiyah, aki végig vezetett és nem is férhetett kétség a sikeréhez, a második viszont végül a helyiek sztárja, Galatariotis lett, miután a simán második Alekszej Lukjanuk alatt megállt a Citroen. Ezzel élessé vált a szezonzáró Nyíregyháza Rali is, hiszen az éllovas Chris Ingram harmadik lett ezen a futamon, Lukasz Habaj pedig ötödik – még bármi történhet a magyar futamon.

Az eredmények ezen a linken megtekinthetők!

fotó: FIA ERC

Related posts