Vincze egy lépéssel a többiek előtt jár Ózdon

Nehézkesen indult az Ózd Rali első napja, hiszen rögtön az első gyorsaságit törölni kellett, csak etapként teljesíthette a mezőny, mert Királdon nem volt jó a rádiókapcsolat, így nem volt meg a kellő biztonság. Márpedig a napi három szakaszból ez volt az egyetlen hosszú, ezen felül két rövid pálya volt még tervben és ezt a hármat kellett három-három alkalommal teljesíteni.

Az első igazi szakaszt még Velenczei Ádám nyerte a Citroennel, a következőn aztán visszavágott neki Vincze Ferenc, majd a másodjára már megrendezésre kerülő Királdon a listavezető begyújtotta a rakétákat: csak a címvédő Hadik András tudott tíz másodpercen belülre férkőzni hozzá képest, így Vincze már itt megnyugtató előnybe került.

fotó: Farkas Tamás

Innentől pedig nem is volt kérdés, a skodás pilóta a nyolc szakaszból hatot megnyert, kétszer második időt futott, így a nap végén 14 másodperccel vezet Hadik és 20 másodperccel Velenczei előtt – ebbe egy defekt, vagy ilyesmi még nem fér bele, de kisebb hibákat már “kibír” az előny, főleg hogy a tempót tekintve egyértelmű a helyzet.

Az élmezőnyből Turán Frigyes egy technikai hiba miatt feladta a küzdelmet, holnap szuperralival áll majd vissza, a dobogós helyek mögött pedig Német László és Bodolai László kvöetkezik a negyedik-ötödik pozícióban. Az ORC első helyéért Hevesi István és Dudás Gergő csatázik nagyot, az R2-es mezőnyben pedig Csomós Miklós van már nagy előnyben.

Az eredmények ezen a linken követhetők!

Related posts