Marozsi: Új utakon

Új autó, új navigátor, új csapat, csak a pilóta a régi: Marozsi Zsolttal idén is találkozhatunk a hazai ralipályákon, még ha körülötte szinte minden meg is újult. A szezonnyitó Eger Ralival kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy elindultak egy úton.

Az abszolút tizenkilencedik helyen fejezte be az egri viadalt a Marozsi-Szegedi kettős és bár nem pont az történt, mint amit reméltek, de egy teljesen új projektbe vágtak bele és még hosszú út áll előttük. „Nem egészen úgy alakult ez a futam, ahogy terveztük, de igazából mi ezt arra szántuk, hogy összeismerkedjünk a navigátorommal, a csapattal és az új autóval is. Elindultunk egy úton, ami szerintem jó, csak még nagyon az elején járunk. A futamot nagyobb gond nélkül teljesítettük, próbáltunk tesztelni és magunkra szabni a Hyundait, ezen a téren pedig szerintem nagyon sokat léptünk előre” – értékelte a történteket Marozsi.

Sokaknak gondot okozott a szuhai pálya minősége, de nekik ezzel (sajnos) nem sok problémájuk volt. „Az első körben utolértük Lencse Zoliékat, akik defektet kaptak és nagyjából hat kilométert mentünk mögöttük, a második körben etappá nyilvánították a gyorsaságit, a harmadik körben pedig a változatosság kedvéért mi kaptunk defektet és körülbelül tíz kilométert jöttünk vele, úgyhogy ez igazából nekünk kimaradt” – magyarázta a pilóta.

Marozsi tavaly az R5-ös autók közül a Forddal és a Skodával is versenyzett, de nagy különbséget a Hyundainál sem érez. „Azt tudom mondani, hogy elférek benne, nem úgy mint a Skodában. Igazából ennyi kilométerrel, ennyi tapasztalattal én azt mondom, hogy óriási különbségek nincsenek az R5-ösök között, meg kell szokni, magunkra kell állítani és akkor lehet jó.”

A bajnokság számukra is a Miskolc Ralival folytatódik. „Várjuk Miskolcot, próbálunk oda felkészültebben érkezni. A pályákat szeretem, tavaly jó is volt a tempónk, de kilyukadt a hűtőnk és kiestünk, most ezt leszámítva próbálom átmenteni azt a formát.”

Related posts