Vincze nyerte az idény első szakaszát

Péntek este már egy mért szakasszal vette kezdetét az ORB első idei futama, a Eger Rali. A 4,2 kilométer hosszú Egerszalók-Eger gyorsaságit már sötétben kellett teljesíteni, így kezdésként alaposan feladta a leckét a résztvevőknek és megadta az alaphangot a szombat-vasárnap megrendezésre kerülő további tizenöt szakaszhoz.

A rajt pedig a Korda Racing Skoda Fabia R5-ösét hajtó Vincze Ferenc-Bacigal Igor párosnak sikerült legjobban, akik könyörtelenül átnyomták a tempós kanyarokat és kereken egy másodpercet adtak Ollé Sándornak és Ollé Rebekának. A harmadik legjobb időt az újra itthon induló Botka Dávid és Mesterházi Márk produkálta, a nap egyik sztárja pedig mindenképpen Hevesi István és Józsa Péter jelentette, hiszen az abszolút negyedik helyre hozta be az EVO VI-os Mitsubishit.

A tavalyi bajnok Hadik András csak hatodik lett, saját bevallása szerint elóvatoskodott egy-két dolgot, míg a 2018-as ezüstérmes Turán Frigyes úgy fogalmazott, hogy ez a szakasz “egy gyorsulási verseny, túl sok vezetői dolog nem volt benne” – ez általános vélekedésnek számított, a legtöbben azt mondták, hogy sok technikai tudás nem volt szükséges ezen a pályán.

A verseny szombat reggel 08:08-kor az Egerbakta-Pétervásári elággal folytatódik.

Az eredmények ezen a linken megtekinthetők!

 

Related posts