Hadik: Fontos lenne, hogy nyerjünk Egerben

Hétvégén megkezdődik az ORB 2019-es szezonja a hagyományos Eger Ralival – ezt a futamot tavaly a végül bajnoki címig menetelő Hadik András nyerte és idén is hasonló tervekkel vág neki.

– Az állandóság jegyében telt az elmúlt néhány hónap, pontosabban egy nem elhanyagolható változás mégis történt. Idén ismét a korábbi navigátorom, Kertész Krisztián lesz a társam, akihez a sportszakmai kapcsolat mellett szoros barátság is fűz – mondta a rajt előtt a boon.hu-nak az abszolút magyar bajnok Hadik András. – A csapat és az autó viszont változatlan maradt, igyekszünk a tavalyi R5-ös Ford Fiestával megvédeni az elsőséget. Tavaly nekem sikerült abszolútban az élen végezni, Krisztián pedig szintén vezetett és kategóriát nyert. Bízom benne, az újbóli közös munka során ismét sikeresek leszünk, csakúgy mint korábban.

– Évek óta hagyomány, hogy a rajt előtt egy osztrák futamon részt veszünk, mégpedig azért, hogy ráhangolódjunk a magyar bajnokságra – folytatta Hadik András. – Ez viszont most kimaradt, de a hétvégi Lyukóbánya – Parasznya Rallye­3-as versenyen tesztjelleggel elindultunk. Műszaki szempontból készen állunk, és úgy gondolom, mi is rendben vagyunk a nyitány előtt. Egerben tavaly győzni tudtunk, most is fontos lenne, hogy sikerrel vegyük az első akadályt. Nem lesz egyszerű feladat, hiszen a szakág a gumikkal kapcsolatban hozott egy új szabályt. Egy versenyt maximum 14 abronccsal kell teljesíteni, ami akkor jelenthet nehézséget, ha változékony, esős lesz az időjárás. Ehhez is alkalmazkodni kell, de igyekszünk megoldani a feladatot. Az egri pályákat ismerjük, ám Szuhánál már régen mentünk, ami tartogathat nehézségeket. Nagyon várjuk a rajtot, remélem, a tavalyihoz hasonló, sikeres szezon vár ránk.

fotó: Bitto Zsolt

Related posts