Svéd Rali: Tanak vezet, Grönholm kiesett

Nem sikerült jól a rali-vb-re való visszatérés a már 50 év felett járó kétszeres világbajnok Marcus Grönholmnak, a Yaris WRC-t vezető legenda már a mai első és második szakaszon is hibázott és a hófalban kötött ki, a harmadikon aztán már nem is tudott tovább menni az újabb hiba után, úgyhogy ki kellett állnia.

A körülmények egyelőre nem rosszak, az első szakaszon nem jelentett számottevő gondot a takarítás, a másik kettőn valamelyest már igen, de arról azért nem beszélhetünk, mint tavaly, vagyis hogy esélytelen az, aki az elejéről rajtol. A háromból két gyorsaságit Ott Tanak nyert meg, úgyhogy az észt toyotás vezeti a futamot a szintén szakaszgyőzelmet jegyző Teemu Suninen előtt, aki meglepően jó eddig a Forddal – a dobogó alsó fokára Jari-Matti Latvala zárkózott fel a kör végére, majd jön Neuville és az elsőként rajtoló Ogier.

Kris Meeke eddig nagyon nem találja a ritmust és Sebastien Loeb is arra panaszkodik, hogy nem érzi a gyors részeket, ők le vannak maradva, míg Andreas Mikkelsen elégedetlen az autóval, szerinte lassan reagál mindenre. Délután négy gyorsaságit rendeznek, így zárul a pénteki nap.

Az eredmények ezen a linken megtekinthetők!

Related posts