Lappi tanulni akar, ez még nem az ő éve lesz

Nem számít arra, hogy a világbajnoki címért küzdhet 2019-ben Esapekka Lappi a Toyotától a Citroenhez igazolt finn pilóta. Lappi azt már korábban elmondta, hogy a Citroen nagyon akarta őt, egyértelműen kinyilvánították a franciák, hogy szeretnék a csapatukban tudni és végül ez győzte meg a váltásról, ugyanakkor egyelőre nem várja azt, hogy ott legyen a végelszámolásnál.

“Nem hiszem, hogy ez az én évem a világbajnoki harc szempontjából” – idézi Lappit a wrc.com. “Továbbra is tapasztalatot kell szereznem néhány futamon, ez az év még inkább arról fog szólni, hogy tanuljak és jobban átlássam az összképet. Sebtől (Ogier-től) is próbálok tanulni, hogy hogyan alkalmazkodik dolgokhoz, hogyan viselkedik a hétvégéken, milyen stratégiát választ. Ő a bajnok, számomra talán 2020 egy másik történet” – mondta a finn.

“A gyár sok energiát ölt abba, hogy minél egyszerűbbé tegye a pilóták számára a szakaszok közötti változtatásokat” – tért rá a C3 WRC-re Lappi. “Azon tűnődöm, hogy miért nem voltak jobbak a csapat eredményei, hiszen számomra úgy tűnik, hogy nagyon nagy potenciál van ebben az autóban.”

“Hogy mit várok? Nyilván szeretnék fejlődni, ami azt jelenti, hogy az év végén ott szeretnék lenni a legjobb négy között, viszont sok pilóta szeretné elérni ugyanezt, úgyhogy a legfontosabb a fejlődés.”

fotó: wrc.com

Related posts