Loeb: Most jobban vágyok a visszatérésre…

Hétvégén ismét fejet hajtott a ralitársadalom a kilencszeres világbajnok Sebastien Loeb előtt, hiszen a francia legenda “csak úgy” visszatérve egy bombaerős mezőnybe, beülve a papíron leggyengébbnek tartott autóba megnyerte a Katalán Ralit – ezzel megszerezte a Citroen idei első győzelmét.

Az már a tavaly év végi tesztjei és főleg az idei első visszatérése után egyértelművé vált, hogy Loeb továbbra is hatalmas érték és a Citroennél komoly nyomás alá helyezték, hogy teljes állásban is visszatérjen, a pilóta azonban erre mindig nemet mondott. A gyártó így is nagyot húzott, hiszen megszerezte 2019-re Sebastien Ogier-t, így világbajnok kaliberű versenyzője már lesz, de ha Loeb úgy döntene, megint tárt karokkal várnák – ha újra összeállnak a Loeb-Ogier-Citroen trió, az elképesztő nagyot szólhatna.

“Jó érzés volt ismét nyerni és ez talán megnöveli a vágyamat arra, hogy visszatérjek jövőre. Ez az a hely, ahol jobban érzem magam, ugyanakkor azt is tudom, hogy miért vonultam vissza: nagyon sok időt és energiát emészt fel. Hogy visszatérek-e teljes szezonra? Nem, ezt nem akarom. Hogy visszatérek-e megint néhány futamra? Talán, de még ez is bonyolult” – idézi Loeböt az Autosport.

Egyébként a korábbi terveivel ellentétben felszabadult Loeb következő éve, hiszen a Peugeot visszalépett a 2019-es szezontól a WRX-ben, így jelenleg nincs elfoglaltsága. “Nem tudtam, hogy ez fog történni. Egy-két héttel ezelőtt még biztos voltam benne, hogy teljes szezont fogok menni a WRX-ben, most pedig nincs semmim. Nem is gondolkodtam a jövőmön mostanáig, őszintén szólva nem volt rá idő.”

Related posts