Tanak szerint ennél több kell a Toyotától

Sorozatban három futamot nyert meg a Toyota sztárja és már második a vb-tabellán, de reálisan látja a helyzetet a Török Rali után.

Finnországban és Németországban is dominálni tudott Ott Tanak, az észt pilóta klasszisa és a Toyota motorereje elég volt ahhoz, hogy két teljesen eltérő helyszínen is abszolút a mezőny fölé nőjön – Törökországban viszont nem működött jól a Yaris WRC és Tanak a kilencedik helyről kapaszkodott fel. Végül itt is nyerni tudott a többiek hibáit kihasználva, de két lábbal áll a földön a következő futam előtt.

“A csapat minden tagjának le kell szegnie a fejét és dolgoznia kell, mert nem mindig volt meg a tempónk és javulnunk kell, ha ott akarunk lenni a vb-harcban. Mindenki nagyon motivált, remélhetőleg jól alakulnak majd a dolgok, de hiába szoktunk hozzá ahhoz, hogy az élen harcoljunk, most nem volt meg a tempónk és ez volt talán a leggyengébb futamunk idén” – mondta őszintén az Autosportnak Tanak.

Azt viszont hozzátette, hogy az így megszerzett győzelem ezzel együtt jelzésértékű. “Így is kettős győzelmet arattunk, ez egy történelmi tett a csapat számára. Néha így alakul az élet és így kell folytatnunk a továbbiakban is. Voltak gyengeségeink az olyan futamokon, mint például Szardínia, de azt jó látni, hogy a mérnökök dolgoznak a fejlesztéseken.”

“Most már ott vagyunk a világbajnoki csatában és erre kell koncentrálnunk.”

Related posts