Petter Solberg visszatér a WRC-be

A 2003-as rali-világbajnok bejelentette, hogy ott lesz az októberi Katalán Ralin, méghozzá a sorozatba az R5-ös Polóval visszatérő Volkswagen színeiben. A norvég közönségkedvenc utoljára 2012-ben indult vb-futamon, azóta a ralikrosszal foglalkozik, de tavalyi R5-ös tesztje után mindenképpen szeretett volna ismét a WRC-ben szerepelni – erre most nyílt egy egyszeri lehetősége, amit kihasznál. A WRC-ből 2016 végén kivonuló VW már tavaly óta fejleszti az R5-ös autóját és most jutott el odáig, hogy bevesse élesben is, Solberg mellett Eric Camilli fogja vezetni a másik Polót.

Mivel a futamon ott lesz a kilencszeres világbajnok Sebastien Loeb is, elmondhatjuk, hogy ezen a versenyen a sportág történetének utolsó három világbajnoka egyszerre áll rajthoz – ezt már csak azért is félelmetes leírni, mert ebbe az utolsó háromba még beleszámít a 2003-as győztes Solberg, azóta Loeb kilenc, Sebastien Ogier pedig öt szezont húzott be sorozatban.

Utoljára a 2010-es Finn Ralin szerepelt egyszerre három világbajnok, Loeb és Solberg mellett a négyszeres győztes Juha Kankkunen állt rajthoz.

Related posts