Közel az Ogier-Citroen megegyezés

“Szervizparkos” pletykák szerint a következő szezonban visszatér korábbi csapatához, a Citroenhez az ötszörös világbajnok Sebastien Ogier. A francia pilótát már tavaly és 2016 végén is nagyon szerette volna leigazolni a C3 WRC-vel visszatérő gyártó, de Ogier mindkétszer az M-Sportot választotta inkább – most viszont egyre inkább úgy tűnik, hogy fordulhat a kocka.

A Ford Fiesta WRC már-már versenyképtelennek tűnik a Hyundaihoz és a Toyotához képest, gyakorlatilag minden pályán hátrányban van és ugyan a Ford idénre (a tavalyi dupla vb-cím után) beszállt némi pénzzel, továbbra sem teljes gyári csapatként működnek, nem tudnak olyan ütemben fejleszteni. A Citroen ugyan jelenleg valószínűleg még lassabb és nehezebben vezethető, de Sebastien Loeb itt-ott már megmutatta, hogy lehet vele harcolni az első helyért és a gyári háttérrel megvan az esély arra, hogy jó irányba megy el a fejlesztés.

Nyíltan egyik fél sem beszél egyelőre a megegyezésről, Ogier úgy fogalmazott, hogy többet akart megtudni a kérdéses gyártó elkötelezettségéről, mielőtt dönt, Pierre Budar, a Citroen csapatvezetője pedig azt mondta, hogy bejelentést fognak tenni, de hogy mikor, azt egyelőre nem tudja – amikor rákérdeztek nála, hogy Ogier-ről van-e szó, annyit reagált, hogy “meglátjuk”.

Ogier a Citroennél kezdte WRC-s pályafutását, 2011-ben gyári pilótaként szerepelt náluk, nyert hét futamot velük, ám az idény végén elköszönt, mert nem igazán fértek el egymás mellett Sebastien Loebbel – jól döntött, egy év pihenő után 2013-tól kezdve minden évben világbajnok lett a Volkswagennel, majd tavaly a Forddal.

Related posts