Két napot teszteltek Balogh Janiék

Hosszú nyári szünet előzte meg az Országos Rali Bajnokság hatodik fordulóját, amelynek Ózd és Salgótarján ad otthont. A két város és környéke igazi fellegvára az autóspornak és a benzingőzre kiéhezett nézők legalább annyira várják már a viadalt, mint a pilóták és navigátorok.
„Sikerült két napot a tesztelésre szánnunk, amire érezhetően szükségünk volt. A júniusi Székesfehérvár Ralin ültünk utoljára aszfaltos körülmények között az autóban és akkor még bőven maradtak kérdőjelek bennünk az autó vezethetőségét illetően. Jó és rossz minőségű útfelületen is sikerült kipróbálnunk a Skodát, és úgy érzem, hasznos kilométereken vagyunk túl. Jól esett visszaülni a kabinba, hiányzott már a versenyek felfokozott hangulata és az elmúlt hetekben felgyülemlett tenni akarást most végre a gyakorlatban tudjuk megvalósítani” – mondta Balogh János.
Az Ózd Rali pénteken salakos prológgal veszi kezdetét, majd szombaton négy, vasárnap pedig három különböző pálya várja Janit és Tomit. Több klasszikus gyorsaságit is kell abszolválniuk, köztük a Zagyvaróna – Cered közti aszfaltcsíkot, amelynek nevére minden rali barát felkapja a fejét.
„Szeretjük az ózdi és salgótarjáni szakaszokat, igazi vérbeli, technikás ralipályák várnak ránk. Vannak rossz emlékeim, hiszen tavaly Királdon kalandba keveredtünk egy betonpillérrel, de alapvetően kedvünkre valóak a gyorsok vonalvezetése. A prológ után reméljük lesz lehetőségünk kipihenni magunkat, mivel az első nap programja kicsit koncentráltabb, elég sok szakasz és kilométer vár ránk és fenn kell tartanunk a figyelmet a nap végéig. Cereden mindkét irányban lesz lehetőségünk menni, ami mindig tartogat izgalmakat. Salgótarján belvárosában is száguldhatunk, igaz csak egy nyúlfarknyi, három kilométeren. Várjuk már nagyon a rajtot!” – zárta szavait a pilóta.

Related posts