Botkáék Skodájával indul Ózdon a Lovász-Kürti kettős

Változatos fordulatokkal, de készen állnak a CREDOBUS-LPWMSport versenyzői a hétvégi Steelvent Ózd Rally-ra.

Lovász Pál nem tervezte az ózdi indulást, ám miután Turán Frigyes kibérelte a csapat i20-as Hyundai versenyautóját, mégis úgy döntött, el kell menniük a versenyre. Autó hiányában viszont új irányba kellett fordulniuk és a Botka Team Európa-bajnokságról ismert Skoda Fabia R5-öse mellett tette le a voksát. A fiúk már túl vannak az első teszten és nagyon pozitív benyomást tett rájuk az autó.

„Régóta szerettünk volna kipróbálni egy Skodát és most kapóra jött a helyzet. Hétfőn mentünk vele körülbelül 20 kilométert és nagyon tetszett. Nagyon kezes volt minden és élvezetes vezetni, ha a Hyundaihoz kellene hasonlítanom, akkor sokkal finomabban lehet menni vele” – összegezte a tesztet Kürti Tamás.

A csapat mitsubishis versenyzője, Tábori Ákos a virtuálisan szabadon maradt Kürti Tomival tervezte a versenyét, ám Pál visszatérése után Ákosnak új navigátor után kellett nézni.

„Ezen a versenyen is Nagy Attilával indulok és köszönöm neki, hogy egy kemény múlt heti Barum Rally után bevállalja, hogy velem jöjjön. A célom továbbra is, hogy megtartsam a kategória második helyét a bajnokságban” – tette hozzá Tábori Ákos.

Igaz, Ózdra nem írták ki a Peugeot 208 R2 Kupát, de a hazai versenyén mindenképp indulni szeretett volna a Riskó Dániel – Adorján Szabolcs páros. „Felszabadultan autózhatunk a hétvégén, nem lesz rajtunk a nyomás, hogy odategyük magunkat a Kupában. Ennek ellenére szeretnék bizonyítani hazai pályán” – árulta el Riskó Dániel.

A CREDOBUS-LPWMSport csapata új párost köszönthet a színeiben, 2007 után újra versenyautóba ül Niesz Ferenc, aki Begala Tamással az oldalán az ORC 2WDplussz kategóriájában szeretné megmutatni, hogy nem felejtett el versenyautót vezetni. A srácok egy BMW 1M-t állítanak csatasorba és céljuk, hogy ott folytassák, ahol Feri 11 éve abbahagyta. „Győzelemre éhes típus vagyok és ehhez is tartom magam a hétvégén. Köszönöm a csapatnak, hogy lehetővé teszik számomra, hogy egy népes bajnokságban térhetek vissza a rally-ba” – zárta a beszélgetést Feri.

 

Related posts