Lukjanuk az élen, Kopeczky még látótávolságon belül, Herczigék kiestek

Izgalmasan alakul az idei Barum Rali, a szombati nap végén az orosz ERC-éllovas vezet a helyi szupersztár előtt, Dani Sordo csak a negyedik helyet foglalja el.

A pénteki egy szakasz után szombaton további nyolcat kellett teljesítenie a Barum Rali mezőnyének, ez pedig magyar szempontból nem alakult a legjobban: Herczig Norbert és Ferencz Ramón néhány kiemelkedő szakaszeredmény (egyszer Dani Sordót is megverték) után az ötödik gyorsaságin leesett az útról, be a fák közé, itt pedig véget ért számukra a verseny. Pedig a péntek esti 94. hely után alig három szakasz alatt a 18. pozícióig jött fel és már a legjobb magyarként tarthattuk számon…

Így kilenc gyorsaságit követően az ERC tabelláját vezető Alexej Lukjanuk áll az élen, előnye 16 másodperc a helyi hős Jan Kopeczky előtt, de tegyük hozzá, hogy utóbbi három defektet is kapott már, igaz, egyikkel sem veszített komolyabb időt. Az első kör végén még befért kettejük közé és elképesztően gyorsnak bizonyult Nikolaj Gryazin is, de ő most már fél perces hátránnyal visszacsúszott harmadiknak és csak a negyedik helyen következik, már ötven másodperces különbséggel a vb-sztár Dani Sordo – neki is volt már két, kisebb időveszteséggel járó defektje, egyszer meg is forgott, összességében nem tudja tartani az élen állók tempóját a Hyundaijal.

Ami a magyarokat illeti: Botka Dávid és Mesterházi Márk a 15. helyről várhatja a folytatást, Herczigék mellett Német Lászlóék is összetörték az R5-ös Skodát és kiestek, ifj. Érdi Tiborék senkitől sem zavartatva vezetik az ERC2-t (csak ők vannak versenyben ebben az értékelésben), a népes ERC3-ban Klausz Kristófék negyedikek, László Martinék a hetedikek, Csomós Miklósék baleset miatt kiálltak és szintén nincsenek már versenyben László Zoltánék sem.

Frissítés: Herczigék és Csomósék is ott vannak a mai rajtlistán!

Related posts