Kopeczkyé a Barum Rali, Érdiék ismét Európa-bajnokok

Cseh és magyar sikert hozott a hétvégi ERC-futam.

Nem volt kérdés ifj. Érdi Tiborék újabb ERC2-es bajnoki címe, a magyar páros egyedüliként ért célba a kategóriájában a Barum Ralin, ezzel megszerezte idei negyedik győzelmét és mivel csak négy futamot értékelnek, ezzel matematikailag is hivatalossá vált, hogy megvédték a tavaly megszerzett Európa-bajnoki elsőségüket. Gratulálunk!

Az összetett értékelésben parádés autózást bemutatva ledolgozta szombati hátrányát és a vasárnapi szakaszokon fordított, majd meg is nyerte a futamot a cseh Jan Kopeczky, végül hét és fél másodpercet vert a szintén szenzációs teljesítményt nyújtó és az Eb-cím felé újabb komoly lépést megtevő Alexej Lukjanukra. A dobogó alsó fokára a vb-sztár Dani Sordo állhatott fel, aki nem tudott beleszólni az élmenők csatájába, sőt, a harmadik helyet is csak három tizedes előnnyel húzta be a jó pár szakaszt megnyerő Miroslav Jakes előtt.

Nikolaj Gryazin az utolsó szakaszon veszített pozíciót, így ötödik lett, a legjobb magyarként pedig a 14. helyen befutó Botka Dávidot és Mesterházi Márkot köszönhettük. Egy dolgot fontos kiemelnünk: a kiesés ellenére a Herczig-Ferencz duó megőrizte abszolút harmadik helyét a bajnokságban, előnye hét pont az ezúttal hatodikként záró Fabian Kreim előtt.

A tabella ezen a linken megtekinthető!

Related posts