Kajetanowicz a vb-n folytatja

Az elmúlt három szezon Európa-bajnoka szintet lép és idén a WRC2 mezőnyében próbál helytállni – a Szardínia Ralin áll rajthoz először.

Miután a tavalyi szezon végén sorozatban harmadszor is megnyerte az ERC küzdelmeit Kajetan Kajetanowicz, a lengyel pilóta úgy döntött, hogy ideje váltani és nagyobb fába vágni a fejszéjét: mindenképpen a világbajnokságon szeretett volna indulni. A szponzori háttér azonban sokáig nem akart összeállni, csak mostanra lett biztos, hogy bekapcsolódik a WRC2 szezonjába.

“Legalább négy versenyen indulni fogunk a WRC2-ben” – nyilatkozta Kajetanowicz az Autosportnak. “Szardínia lesz az első és utána nem sokkal eldől, hogy pontosan melyik futamokon leszünk még ott. Jelenleg sok dolog zajlik még és semmiről sem szeretnék elhamarkodottan dönteni” – mondta a pilóta, aki azt is hozzátette, hogy nemrég még reménytelennek tűnt a helyzet, de végül mégis sikerült összerakni a költségvetést.

“Új fejezetet kezdek, teljesen új pályákon, nagy kihívás lesz. A gyári csapatok és a sokkal tapasztaltabb pilóták ellen versenyezni nagyon nehéz lesz. Mindig nagy célokat tűzök ki magam elé, de nem akarok túl merész lenni, az a szerénység, amivel az ERC-ben versenyeztem, kifizetődött” – magyarázta.

Kajto egyébként egy WRC-futamon indult eddigi pályafutása során, 2016-ban hazai versenyén, Lengyelországban a WRC2 kategória negyedik helyét szerezte meg.

Related posts