Értékes negyedik: Közel jártak a dobogóhoz Bodolaiék

Egerben már biztató tempót diktált Bodolai László és Popovics László az R5-ös Ford Fiestával, Miskolcon pedig ez már a végeredményt tekintve is megmutatkozott: az abszolút negyedik helyen zárták a borsodi viadalt.

Bár a dobogóra is volt esélye, végül a negyedik helyet szerezte meg a Miskolc Ralin a Bodolai–Popovics kettős – nagyon azért ezen sem bánkódnak, hiszen ezzel beállították pályafutásuk eddigi legjobb ORB-s eredményét.

„Szombat reggel volt egy technikai problémánk, ami nagyjából tíz másodperc hátrányt eredményezett, enélkül akár a harmadik helyen is fordulhattunk volna a nap végén. Vasárnap Mályinkán kaptunk kicsit többet, és ott már úgy döntöttünk, hogy elengedjük a dobogót, nehogy baj legyen, így negyedikek lettünk mindkét napon, a power stage-en pedig harmadikak, ezzel sok értékes pontot szereztünk” – mondta Bodolai.

A páros ráadásul ezúttal a sötétben is jól teljesített, pedig Egerben ezzel még voltak gondjaik. „Még mindig nem a kedvencem a sötét, de Egerhez képest javulni tudtunk, elhagytuk a komfortzónánkat, a többiek nem tudtak rajtunk hozni abban a körben, sőt, még kaptak is. Egy dologgal volt probléma, azzal, hogy nem lehetett tudni, hogy melyik kanyarban számíthatunk a gumira, melyikben felhordásra, lesz-e nyom, úgyhogy mindenhova úgy érkeztünk meg, hogy először benéztünk a kanyarba. Ezt leszámítva elégedettek vagyunk a hétvégével” – értékelt a pilóta.

A biztató eredmények után most laza talajon kell „vizsgázni”, hiszen az ISEUM Ralit a Szombathely környéki murvás pályákon rendezik. „Sajnálom, hogy nem aszfalt jön, mert az utóbbi időben ott azért úgy érzem, hogy egész jó szintet tudtunk hozni, persze az autó még többre képes, nekünk kellene gyorsulni. Tervezünk egy hosszabb murvás tesztet, és igyekszünk ezt a formát a murvás pályákra is átmenteni. Szombathelyen is szeretnénk felállni a pódiumra, de ha lehet, akkor még előrébb is lépnénk.”

Related posts