Hadik: Kettőből kettő

Tizenöt gyorsaságiból tizenkettőt megnyert, és a második szakasztól kezdve az élen állt a Hadik–Bacigál páros a Miskolc Ralin, végül pedig közel egyperces előnnyel nyerte meg a versenyt – igaz, még őket is meglepte, hogy ennyire a többiek fölé nőttek.

„Nagyjából sikerült megvalósítanunk azt, amit előzetesen elterveztünk, egyetlen dolog nem jött össze: szerettünk volna már az elejétől kezdve gyorsak lenni, de az első szakaszon még nem mentem túl jól, igaz, utána össze tudtuk szedni magunkat. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem nagyon léptünk ki a komfortzónánkból, úgy gondolom, hogy óriási kockázatot nem vállaltunk, kicsit meg is lepett ez az ötven másodperces előny a végére” – mondta a pilóta.

Az idei évre átalakult pontrendszer is közrejátszott a stratégia kiválasztásában. „Idén van egy speciális dolog, minden napért kapunk külön pontokat, így a nap elején próbáltunk azért sietni, és amikor volt előnyünk, akkor inkább a biztonságra törekedtünk. Szombaton főleg gyors pályák voltak, úgy érzem, hogy azok is jól sikerültek, a vasárnapi bükki szakaszok pedig különösen közel állnak a szívemhez, ott talán ezért tudtunk igazán jól autózni” – folytatta Hadik.

A két futamgyőzelem után viszont nincs idő túl sok pihenésre, máris jön az ISEUM Rali, ahol murván folytathatja szériáját a páros. „Ez egy jó évkezdet, de nem szabad elbízni magunkat. Nyolc versenyt rendeznek idén,
számolgatni felesleges, az első két futamot szerencsére megnyertük, de jön a többi, azokra is
ugyanúgy fel kell készülni. Most következik a Szombathely Rali murván, az megint egy más
sztori, de megpróbáltunk arra is a lehető legjobban felkészülni. Úgy gondolom, hogy aszfalton
kicsit határozottabb vagyok, de murván is gyorsan tudunk versenyezni.”

Related posts