Meeke szerint továbbra is nagy a baj a Citroennél

A brit pilóta szerint nagyon komoly lemaradásban vannak a riválisokhoz képest és óriási változásra van szükség, ha futamokat akarnak nyerni idén.

A negyedik helyen zárta a Montét Kris Meeke, amit ráadásul a power stage megnyerésével is megspékelt, de az így is egyértelmű volt, hogy nyers tempóban a Citroen elmaradt a többiektől, főleg a csúszós pályákon – továbbra is nagyon nehezen kezelhető a C3 WRC, csak akkor volt vállalható a sebessége, amikor száraz volt az út.

“Fájdalmas hétvége volt, a dolgoknak totálisan meg kell változniuk, hogy valaha is futamot nyerjünk. Bryan Bouffier-t leszámítva valószínűleg mi voltunk a leglassabbak és ez nem felé kritika, hiszen ez volt az első versenye az autóval. A Monte az a helyszín, ahol akkor is elérhetünk jó eredményt, ha lassúak vagyunk” – nyilatkozta Meeke.

A világbajnokság következő futama február 15-18-án kerül megrendezésre Svédországban, ahol tavaly szintén borzasztóan szenvedett a Citroen, Meeke hangos káromkodással vette tudomásul, hogy kezelhetetlen az autója és a szakasz közepén elengedte a gázt, mondván hogy ő ezt nem bírja…

 

Related posts