A ralikrossz-világbajnok is indul a Svéd Ralin

Johan Kristofferssonnak nincsenek nagy céljai, de az R5-ös Skoda Fabiával leírni sem szabad a WRC2-es mezőnyben.

Úgy fest, hogy nagy divat lesz idén a különböző versenysorozatok közötti átjárás: most Johan Kristoffersson, a ralikrossz-világbajnokság (WRX) 2017-es bajnoka jelentette be, hogy indul a rali-világbajnokság soron következő futamán, a Svéd Ralin. Kristoffersson 2016-ban indult már hazája WRC-fordulóján, de akkor egy, a győzelemre esélytelen autóval vágott neki a viadalnak, most viszont az R5-ös Skoda Fabiával felveheti a harcot a kőkemény WRC2-es kategóriában. A pilótának nagy céljai viszont nincsenek: elmondása szerint azért indul, hogy ezzel is segítse felkészülését a WRX szezonjára, a célja pedig az, hogy a legjobb tízben végezzen a kategóriában.

Az eseményen egyébként ott lesz a 2003-as rali-világbajnok, a WRX-ben Kristoffersson csapattársaként versenyző Petter Solberg is, igaz, ő egy több fokkal gyengébb autóval indul a Historic küzdelmeiben.

“Néhány évvel ezelőtt indultam néhány raliversenyen és elégnek nehéznek találtam, hogy figyelni kell az itinerre és minden apró részletre. Most már jobb a helyzet, szerintem 70%-át én is befogadom annak, amit a profi raliversenyzők hallanak. Számomra a gond a pályák felírása, valahogy meg kell határoznom a kanyarokat nagyon kevés szóval. Ez nem könnyű, de dolgozom rajta” – nyilatkozta Kristoffersson.

fotó: FIA World Rallycross

 

Related posts