Ogier négy szakaszra az újabb Monte-győzelemtől

Tanak mindent megtesz, de még mindig van fél perc hátránya – Lappi hibázott, így Latvala a harmadik, Meeke tartja magát az első ötben, de Evans és Neuville is száguld felfelé.

A csütörtöki és pénteki drámai események után a szombati első gyorsasági is a túlélésről szólt a Monte-Carlo Ralin és ez bizony nem mindenkinek sikerült: Dani Sordo a harmadik helyről adta fel a futamot, miután lecsúszott a pályáról. Pedig ez tisztán csak a szerencsén múlt, ugyanis gyakorlatilag minden WRC-s pilóta megpördült, kicsúszott, elakadt, vagy egyéb kalandba keveredett, csak volt, akit visszatettek a nézők, vagy magától tudta folytatni a futamot. Jellemző, hogy Andreas Mikkelsen úgy nyerte meg utcahosszal ezt a gyorsaságit, hogy háromszor forgott meg a nyílegyenes úton, Meeke, Neuville és Bouffier pedig pontosan ugyanabban a kanyarban, ugyanúgy hibázott és mindhármukat ugyanúgy tették vissza az útra a nézők…

A folytatásban azért egyszerűbbé váltak a körülmények és ennek köszönheti Ott Tanak azt, hogy még reális esélye van a győzelemre, ugyanis a reggeli káoszból megint Sebastien Ogier jött ki a legjobban és a péntek esti 15 másodperces előnyét egy perc fölé növelte, amit aztán Tanak a nap hátralévő részén ismét fél perc környékére csökkentett. Mögötte a harmadik hely jelenleg a másik Toyotával Jari-Matti Latvaláé, miután Esapekka Lappi összeszedett egy defektet és visszacsúszott, de az utolsó pályán így is futott egy jó időt és visszaelőzte a rengeteg hibával autózó Kris Meeke-et, így még mindig ott van a legjobb négyben.

Meeke a csütörtök esti gondjai után egyelőre elégedett lehet a futamával és az ötödik helyével, de nagyon kapaszkodik mögötte Elfyn Evans, aki több szakaszt is nyert és ott autózik a legjobb háromban, jelenleg húsz másodperc a lemaradása a brit citroeneshez képest. Nagy tempóban zárkózik Thierry Neuville is, aki már hetedik, megelőzte Bryan Bouffier-t, sőt, fél percre megközelítette Evanst, Lappitól lefelé még nagy harc várható vasárnap.

Az utolsó napon további négy gyorsaságit rendeznek majd, a power stage 12:18-kor kezdődik – Ogier előnye biztató, de Tanak összességében ma is gyorsabb volt nála, illetve érdekesség, hogy jelenleg éppen az a három pilóta áll a dobogón, aki tavaly alkotta az első három helyezettet.

A Monte-Carlo Rali állása a második napot követően:

1. Sebastien Ogier, J.Ingrassia M-Sport Ford WRT Ford 3:30:30,9

2. Ott Tanak, M.Jarveoja Toyota Gazoo Racing WRT Toyota +33,5

3. Jari-Matti Latvala, M.Anttila Toyota Gazoo Racing WRT Toyota +1:32,7

4. Esapekka Lappi, J.Ferm Toyota Gazoo Racing WRT Toyota +4:38.5

5. Kris Meeke, P.Nagle Citroen Total Abu Dhabi WRT Citroen +4:40,1

fotó: M-Sport

 

Related posts