Felemásan: Vegyes érzésekkel zárta a Salgó Ralit az Inter Europe Team

Július közepén vette kezdetét a 2020-as Rali1 és Rali2-es bajnokság – Salgótarján adott otthont az első versenynek, ahol közel 180 páros mérettette meg magát. Az Inter Europe Team versenyzői felemásan teljesítették a vasárnapra összesűrített versenynapot.

A Rali1 programjában kilenc, a Rali2-ében pedig hat gyorsasági szerepelt a Salgó Ralin – kinek így, kinek úgy sikerült a verseny az Inter Europe Team csapatában.

„ Az első gyorsasági előtt vizes gumikat tettünk fel, hiszen esőre számítottunk, de sajnos az égi áldás még nem érkezett meg a Salgótarján és Kazár közötti szakaszra. A második és harmadik gyorsasági szakasz már elég jól sikerült, hiszen az összetettben is elkezdtünk előrébb lépegetni” – mesélte a Mitsubishivel versenyző László István. „A második körre megérkezett az eső, így már a külső körülmények is adottak voltak, hogy egyre közelebbi ismeretségbe kerüljünk a technikával. A harmadik körben valami dübörgést hallottunk az autóban, de nem tudtunk rájönni a problémára. Ettől függetlenül az autó jól működött és mi is komfortosan éreztük magunkat benne. Sikeresen célba értünk, így nem lehet hiányérzetünk az év első komolyabb versenye után” – értékelt a pilóta.

Berta József dobogóra vitte a Hondát a Rali2-ben. „Nagyon vártuk már a Salgót, mert ez nekünk mindig fontos, ugyanis itt élünk. Az első gyors rögtön etap lett, mondtuk, hogy jó, majd a többi gyorson támadunk. Aztán kiderült, hogy a másodikon sem tudunk menni, mert baleset volt. A harmadik gyorson tudtuk elkezdeni a versenyt, mondjuk az jól sikerült, mert abszolút első helyet autóztunk. A második kört az első helyről kezdtük, jó érzés volt így ötven évesen! Aztán Kazáron már visszaestünk a második pozícióba, valahogy ez nem megy nekem. Következett az ötödik gyors, sajnos nekünk itt ment el a versenyünk. A Honda Civic nem jó az ilyen pályákon és nagyon sokat kaptunk az elejétől. Az utolsó gyorsra viszont összekaptuk magunkat és lassú defektes jobb első kerékkel, leszakadt kipufogóval jöttünk egy abszolút harmadik időt. Végül sikeresnek ítéltük meg a Salgó Ralit és köszönjük az Inter Europe Team-nek, valamint a PSZA-nak, hogy részt vehettünk a hazai versenyünkön!” – nyilatkozta Berta.

Bartha Aurélék a kategória második helyéről estek ki, amikor a nézők elől elzárt részen elakadtak a sárban, Gyöngyösi Marcellék futama nem sokkal a céldobogó előtt ért véget egy technikai miatt, de Simon Györgyék sem voltak elégedettek – sok volt az etap és úgy érezték, hogy sem a rajtdobogón, sem a szervizterülettel kapcsolatban nem nagyon figyeltek rájuk a szervezők.

Related posts