Elhunyt a Dakar elején balesetet szenvedett motoros

Egy héttel súlyos sérülésekkel járó bukása után belehalt sérüléseibe Carles Falcón, a második Dakar Raliján szereplő spanyol motoros.

Mint arról mi is beszámoltunk, még múlt vasárnap, a 2024-es Dakar Rali második szakaszának utolsó kilométerein szenvedett komoly balesetet Carles Falcón. A jelentések szerint a spanyol motoros olyan súlyos bukást szenvedett, hogy a helyszínen újra kellett éleszteni, majd kórházba szállították.

A kórházban súlyos sérüléseket találtak Falcónnál: a C2-es csigolyatörése miatt agyi ödéma alakult ki nála, emellett öt bordája, a bal csuklója és a kulcscsontja is eltört a baleset következtében.

Csapata, a TwinTrail Racing Team aztán január 15-én, hétfőn bejelentette, hogy bő egy héttel a súlyos incidens után Falcón belehalt a sérüléseibe.

A katalán versenyző második alkalommal állt rajthoz a világ legismertebb terepraliversenyén: 2022-es debütálásakor a 68. helyen végzett a motorosok között, és 16. lett a szervizcsapat nélküli értékelésben.

A Dakar Szaúd-Arábiába költözése óta minden évben történt halálos baleset: legutóbb tavaly, a 2023-as kiírás során a kamionosok között szereplő Ales Loprais ütött el egy rossz helyen álló nézőt, előtte 2022-ben pedig a Classic kategóriában szereplő PH-Sport főszerelője, Quentin Lavallée ütközött egy helyi teherautóval egy kísérőautót vezetve.

Related posts