Varga Racing Team: Minden rossz megtörtént!

Minden rossz, ami megtörténhetett, meg is történt a Varga Racing Team együttesével a 2023-as Hungarian Baján, amelyet már a prológ után kénytelenek voltak befejezni.

Varga Imre és Toma „Csimpi” József indulása egy beszállítói késés miatt sokáig egyáltalán nem volt biztos. Az utolsó előtti pillanatban megérkezett a várva várt komponens a Toyota Hilux Overdrive-hoz, amelyet talpra állítottak, így ott tudtak lenni a legrangosabb hazai terepralis megmérettetés rajtjánál. A mostanában hazai terepen ritkán portyázó formáció nagyon készült a Várpalota térségében zajló összecsapásra, amely azonban nem tartott sokáig számukra…

„Nagyon úgy tűnt, hogy szándékainkkal ellentétben nem tudunk részt venni az összecsapáson, de végül megjött az alkatrész, amelyre már régóta vártunk, így sikerült összeraknunk az autót és komolyabb előkészületek, teszt és minden nélkül nekivágtunk a prológnak. Bíztunk benne, hogy minden rendben lesz, de a szerencse sajnos elpártolt mellőlünk. Az első hat kilométeren minden jól alakult, de aztán egyik pillanatról a másikra odalett a motorerő jelentős része. Bementünk a célba, a szervizben pedig csináltunk egy gyors átvizsgálást. Arra a következtetésre jutottunk, hogy nagy árat kell fizetnünk az előkészületek hiánya miatt. A problémánk forrása mélyebb annál, mint amit a helyszínen kezelni tudnánk, a folytatás pedig ebben a helyzetben túlságosan kockázatos lett volna. Visszaléptünk a folytatástól, ha ugyanis mentünk volna tovább, azzal súlyos károk keletkezhettek volna az autóban. Mivel most is megtapasztaltuk, hogy továbbra is jelentős csúszások vannak az alkatrész-utánpótlásban, nem kockáztathattunk meg egy olyan műszaki hibát, amely rosszabb esetben veszélyeztetné a részvételünket a számunkra legfontosabb versenyen, az év végi Africa Eco Race-en. A versenyzőtársaknak sok sikert kívánunk a folytatáshoz, többet, mint amennyi most nekünk megadatott” – ismertette a kialakult helyzetet és a roppant nehéz döntés hátterét a csapat pilótája, Varga Imre.

A Varga Racing Team a csapat főhadiszállásán tölti majd a következő heteket, hónapokat, az alakulat ugyanis a Hungarian Baja után egyébként is afrikai üzemmódba kapcsolt volna. A cél a Toyota Hilux Overdrive teljeskörű felkészítése az Africa Eco Race-re, a munkálatokat a Varga, Toma páros néhány rövidebb menetpróbával színesíti majd, további éles bevetést nem terveznek a maratoni összecsapás előtt.

Related posts