Salgó Rali: Vincze dominált az első körben

Szenzációsan kezdett a Vincze Ferenc, Percze Nándor páros a Salgó Ralin: a péntek délelőtti kör mindhárom szakaszán ők futották a legjobb időt, és tisztes távolságba kerültek a többiektől. A rövid Mátrakeresztesen 2,1 másodpercet adtak Turán Frigyesnek és Farnadi Ágnesnek, valamint 3,2 másodpercet Velenczei Ádámnak és Vánsza Zsoltnak, majd Szorospatakon robbantottak: a szűk 11 kilométeres gyorsaságin 8,5 másodperccel voltak gyorsabban Turánéknál és 11,4-gyel Klauszéknál. Végül Kazáron is ők jöttek át leggyorsabban, így az első kör végén 13,3 másodperc az előnyük Turánék és már 25,5 másodperc Velenczeiék előtt.

A negyedik helyen Német Gábor és Németh Gergely autózik a most kipróbált Hyundaijal (két negyedik időt is mentek, Szorospatakon kaptak kicsit többet), a sokszoros bajnok Hadik András már 41 másodperces lemaradással ötödik, a Szorospatakon jót autózó Bodolai László pedig tőle alig hat tizeddel lemaradva hatodik. Klauszék a hetedikek, de ők már két lassítót is megütöttek, anélkül épphogy Velenczeiék előtt, a harmadik helyen állnának.

A lengyel ERC-futamról érkező László Martin és Berendi Dávid egyelőre nem találja a ritmust: ők is nekimentek egy lassítónak, ezzel együtt már 1:08-at kaptak Vinczétől, és a 10. helyen állnak.

Az ORC-ben Hevesi István műszaki hiba miatt kiesett, így Bacsa Tamás vezet a GR Yarisszal, míg az elsőkerekesek és a Peugeot Kupa mezőnyében ifj. Határ Attila eddig a leggyorsabb.

fotó: Danyik Bence Photography

Related posts