Saját autó híján is sok dolga volt a Kanyik Motorsportnak

Az idei esztendő különleges volt a Kanyik Motorsport életében, ugyanis a saját versenyautójukat év közben eladták, így kizárólag az egyesületük versenyzőivel, a versenyautók felkészítésével, szervizelésével, beállításával foglalkoztak.

A Kanyik Motorsport rendkívül büszke arra, hogy csapatuk létszámát több versenyzőpáros is növelte idén, ennek következtében lehetőségük nyílt arra, hogy 2022-ben a magyar ralibajnokságok szinte minden osztályában – beleértve az amatőr futamokat is – képviseltette magát a csapat. Ifj. Kanyik Antal örömmel mondta el, hogy idén is az összhang jellemezte a csapat munkáját, és bármilyen nehézséggel néztek is szembe, közös erővel megoldották azokat – írta a Formula.hu.

Szerencsére az összefogás ismét meghozta a gyümölcsét, így nagyon eredményes évet zárt a csapat. Sikereik között szerepelnek bajnoki címek, dobogós helyezések és kiváló részeredmények is. A Peugeot Kupában rengeteget fejlődött pártfogoltjuk, Vida Péter és Bárdos Péter, akik az utolsó pillanatig harcoltak az év végi dobogós helyezésért. Náluk versenyeztek Perge Györgyék és Cseh Vilmosék is, akik felváltva indultak a csapat színeiben egy Skoda Fabia R5-tel. Nyirfás Julcsi a Rally Legenden vehetett részt a jobb egyben ülve, szintén egy Skoda Fabia R5-tel, Kókai Gáborék a Rali2-ben győztek a P/13-ban, Plesz Márkék és Kalapács Zsolték a Historic Bajnokságban jártak közel az aranyéremhez, s küzdelmes futamok eredményeként dobogóra tudtak állni az év végén. Ráadásul idősebb Kanyik Antal Poloneze a szezon végére újra összeállt, és jókat tudtak autózni, s a Rali3-ban induló Kovács Dominiknak és Kovács Zoltánnak is szépen alakultak a dolgaik az év végére.

Végül, de nem utolsósorban a csapat épített egy Suzuki Swift S1600-at Zoltán Kevinnek, melyet a pilóta születésnapján, meglepetésként adtak át neki. Sok teszten is részt vettek, Angyal Tamással közösen üzemeltetnek egy Peugeot 208 R2-t, amellyel maga ifj. Kanyik Antal is autózott néhány kört kisebb futamokon, rendezvényeken.

A csapat a 2022-es évet teljes mértékben arra szánta, hogy felépítsenek egy még összetartóbb alakulatot, ezáltal felkészüljenek a következő szezonra, hiszen hamarosan megérkezik az új autójuk, amivel 2023-ban szeretnének visszatérni a versenypályákra.

Related posts