Látványosan tért vissza Karsai Zsolt

Kiváló munkát végzett a Karsai Motorsport, miután párosuk megnyerte az ORC P13-as kategóriáját. Mindez a pilótát is meglepte, hiszen a hosszú kihagyás miatt nem tűztek ki nagy célokat erre az esztendőre.

Jelentős ideig távol maradt az eseményektől Karsai Zsolt, aki a 2022-es évadban végül visszatért. A rutinos versenyző Szilágyi Sándorral az oldalán vett részt az egyes fordulókon, ahol saját kategóriájukban végig az élmezőnyben voltak, noha eredetileg csak a tisztes helytállás volt a céljuk.

„Terveink nagyon nem voltak, jól akartuk érezni magunkat, és technikai hibák nélkül beérni a célba. A szponzorok részéről sem voltak elvárások, de elég jól kezdtük az évet. A szezonnyitón a másodikok lettünk, ezek után pedig egy tendencia lett a második és az első helyekből. Ezt, hála az égnek, sikerült tartani, így megnyertük a kategóriát ebben az évben” – kezdte értékelését Karsai a Formula.hu-nak.

„Voltak persze problémák idén, de nem technikai, hanem vezetéstechnikai értelemben. Kímélni nagyon nem tudtuk az autót, viszont ez belefért ebbe az idénybe. Mondjuk úgy, hogy többször kellett festeni, mint szerettük volna. Kilátogattunk az Eb-re is, a Barum Ralin a Historic kategóriában mentünk, de az alapvetően egy bulinak indult, és az is maradt” – összegezte idei teljesítményüket.

Karsai Zsolt ezúttal egy Lada 2107-est terelgethetett, ami egészen különlegesre sikerült. „Az autót mi építettük a nulláról és egy kétezres Honda motor került bele. Kellett ez, mert a Lada motor elég megbízhatatlan, így azonban beérhettünk mindenhol. A támogatóinknak köszönhetően ráadásul egy teljesen komfortos évet tudunk csinálni. Tényleg köszönöm a csapatnak és a partnereknek, hogy lehetővé tették ezt az esztendőt” – tette hozzá.

Related posts