Loeb egy mesterhármassal átvette a vezetést, Ogier csak harmadik

Fordulatot hozott a Monte-Carlo Rali pénteki napjának első felek. A három szakasz nagy része száraz aszfalt volt, de itt-ott voltak jeges részek és a rajtsorrendben utolsó Rally1-es autó, Sebastien Loeb dominált: mindhárom gyorsaságit megnyerte, ezzel ledolgozta Sebastien Ogier-vel szembeni csütörtöki hátrányát és átvette a vezetést az összetettben. Loeb nagyon stabilan, hibátlanul, pontosan, de bevállalósan autózott, bizonyos szektorokban űridőket autózott, így jelen pillanatban, a nap közepén 10,6 másodperccel ő vezeti a futamot.

A második azonban nem Ogier, aki reggel még autózott egy második időt, azóta viszont veszített és különösen a harmadik pálya jeges részein volt lassú – ott csak hetedik lett, így összetettben visszacsúszott a harmadik pozícióba. Csapattársa, Elfyn Evans volt az egyetlen, aki az utolsó szakaszon nagyjából tartotta Loeb tempóját, így megelőzte Ogier-t 2,4 másodperccel.

A tegnapi szenvedés után magára talált a Hyundai, legalábbis Neuville és Tanak jó időket autózott, így jelenleg ők foglalják el a negyedik-ötödik helyet – a top háromtól messze vannak, de stabilizálták magukat. Közöttük a rendkívül óvatosan guruló, a pontszerzést szem előtt tartó Craig Breen az ötödik, Gus Greensmith a harmadik Forddal pedig a hetedik.

A nap vesztese eddig Adrien Fourmaux, aki óriásit esett az első szakaszon és totálkárosra törte a Pumát.

A WRC2-t közben már magabiztosan vezeti Andreas Mikkelsen, Eric Camilli “kihullott” előle.

Az állás a pénteki nap közepén, összesen öt szakasz után:

Loeb
Evans +10,6
Ogier +13,0
Neuville +40,2
Breen +46,0
Tanak +48,3
Greensmith +56,5

 

Related posts