Várkonyi: Ismerős név, egy ismerős autóval

Várkonyi Szabiék sem hiányozhatnak a Mikulás Rallye nevezési listájáról, habár ők inkább aszfaltmenők az elmúlt években szinte csak murvás futamokon indultak. Idei autójuk ismerős a szurkolók számára, hiszen Turán Friciék bajnokesélyes Volkswagen Polojával vágnak neki az egynapos viadalnak – írja a mikulasrally.hu.

A Magyar Bajnokságban nem álltok rajthoz, most viszont láthatunk a Mikulás Rallye-n is.

A koromnál fogva már nem versenyezünk rendszeresen, bajnoksági szinten inkább a fiatal tehetségeket keressük. Nagyon szeretjük ezt a versenyt, egy R5-ös autóval a murva mindig élvezetes, nekünk kell ez az év végi egy-két buliverseny. Idén csak a Mikulás Rallye szerepel a terveinkben, mert a horvát Mikulás futam pont egybe esik ezzel.

Az autód nem ismeretlen a nézők számára.

Valóban, nagy újdonságot nem tudok róla elárulni, ezzel az autóval versenyzik Turán Frici két éve.

Fricinek most sem sikerült a bajnoki cím, Te, mint csapat hogyan élted ezt meg? Az autó és Frici is bajnokesélyes, de valahogy mégsem akar összejönni a bajnoki cím?

Igazából a tavalyi év volt nagy csalódás, idén már az első versenyen, amikor kizárták, érezhető volt, hogy nem fog menni… Nyilván ez rányomta a bélyegét Frici versenyzésére is, amitől több hibát csinált, mint általában szokott. Ez együtt eredményezte, hogy 7. vagy 8. lett. Mondhatnám, hogy csalódás, de igazán ez már év elején, az első néhány verseny után kiderült, ha tavaly nem sikerült, most biztos nem fog.

Mik a jövő évi tervek, marad ez a felállás?

Ez most egyeztetés alatt áll, nem is nagyon tudok, de nem is akarok még erről beszélni.

Mi a fiatalok felfedezésére létrehoztuk a Korda Team-mel közösen, a Korda Junior Team-et, ami egyelőre még csak a ralikrosszban működik. Vannak fiatalok akiket versenyeztetünk, de a raliban is szeretnénk ezt a vonalat elindítani. Nyilván próbálunk olyan fiatalt találni, aki esélyes is a győzelemre, meg van a marketing értéke és az eredményessége is, de még abba a korba tartozik, amiket a Magyar Autósport Fejlesztési Ügynökség is keres.

A Mikulás Rallye-ra visszatérve, ha Neked ez egy buliverseny, mégis mi az az eredmény, amivel elégedett lennél?

Életem során keveset mentem murván, nagyrészt aszfalton versenyeztem, az utóbbi 3-4 évben kezdtem murván versenyni, úgyhogy a többiekhez képest el vagyok maradva pálya ismerettel és murva tapasztalattal is. Évről-évre egyre gyorsabbak vagyunk, kevesebb a lemaradásunk az élmezőnyhöz képest, így mindenképpen az a tervem, hogy a győztes időhöz képest egy másodpercen belül legyek kilométerenként. Azt, hogy ez mire lesz elég még nem tudom, nyilván ha a nevezési lista kiderül, akkor leszek ebben okosabb, de jó lenne az 5-10. hely között végezni. Eddig ha jól emlékszem, mindig a 11. helyen zártunk, de nagyon sokan indulnak R5-ös autóval, plusz egy-két WRC is rajthoz áll, így amikor 12- 13. helyezett voltam se lehetett rossznak nevezni. Most már a három-négy év tapasztalatával, ezzel a jó autóval szeretnék tízen belül lenni, de ez a mezőnytől függ, jó lenne nem sokkal a dobogó mögött végezni.

Related posts