ERC: Cais eldobta, Herczig negyedik, László harmadik, Érdi kategóriát nyert

A bravúros római dobogó után újabb remek futamot teljesített a rali-Eb-n Herczig Norbert és Ferencz Ramón. A magyar páros végig a top öt környékén autózott a kétnapos verseny során és egészen az utolsó szakaszig harcolt a negyedik helyért – azt végül a helyiek egyik sztárja, Filip Mares elvitte előle 3,8 másodperccel, így az ötödik pozícióban zártak Herczigék. Legalábbis ekkor még így tűnt: aztán az utolsó pillanatban hihetetlen dráma történt, a futamot végig uraló Eric Cais ugyanis a tuti biztos első helyről az utolsó szakaszon összetörte a Fordot és kiesett, így Jan Kopecky nyert, Andreas Mikkelsen lett a második, az említett Mares a harmadik, Herczig pedig a negyedik. A magyar páros ezzel az idei negyedik futamon harmadszor fért be a legjobb ötbe, így a bajnokságban is az ötödik helyen áll.

A magyar sikerek a kisebb kategóriában sem maradtak el, az előző futamot kihagyó ifj. Érdi Tibor és Csökő Zoltán ugyanis parádés autózással tért vissza: az ERC2 kategória címvédői domináltak a futamon és végül nagyon magabiztos, másfél perces előnnyel nyerték meg a viadalt, ezzel idei első sikerüket aratták.

Ami pedig az ERC3 Junior kategóriát illeti: volt olyan pillanat, amikor László Martin és Berendi Dávid vezette a kategóriát, végül pedig a harmadik helyen végeztek, ami idei legjobb teljesítményüknek számít.

fotó: Skoda Rally Team Hungaria

Related posts