Utcahosszal: Tetemes előnnyel vezetik a bajnokságot Hadik Andrásék

A tempó és a stabilitás tökéletes egyvelegét produkálja eddig Hadik András és Kertész Krisztián, a miskolci páros négy futam után kis túlzással állva hagyta a mezőnyt és jó eséllyel pályáznak az újabb magyar bajnoki címre.

Nem titkoltan győzelmi reményekkel érkezett meg a Mecsek Ralira a Hadik – Kertész páros, de mivel magabiztosan vezették a bajnokságot, így felesleges kockázatot természetesen nem kellett vállalniuk. Ettől függetlenül az első pillanattól az utolsóig remek tempót diktáltak, nem hibáztak és minden kanyarvételük után elégedetten csettintettek az ott álló nézők – ez most egy újabb második helyre volt elég a regnáló WRC2-es világbajnok Mads Ostberg mögött.

„Kicsit elrontottuk a gumizást a nap közepén, az első körben is valamelyest, de az még nem volt vészes, a másodikban viszont egyértelműen rossz taktikán voltunk, ott leszakadtunk kicsit és megelőzött Grzyb is. Az utolsó körben visszaszereztük a második helyet és ha ezeket nem rontjuk el, akkor közelebb lettünk volna Ostberghez is, de megverni akkor sem tudtuk volna, úgyhogy gratulálunk neki, mert nagyon gyorsan versenyzett. Jó dolog, hogy ilyen pilóták vannak a magyar bajnokságban, mert látjuk, hogy hova lehet még fejlődni” – értékelte a zsinórban harmadik ezüstérmet a pilóta.

Hadikék jelenleg ott tartanak, hogy három futammal a vége előtt negyven ponttal vezetnek a bajnokságban és akkor is messze ők az elsők, ha beleszámítjuk a mínuszolást – sőt, jelenleg ha mondjuk a következő versenyen csak harmadikak lesznek, azzal is „nyernek” egy második helyet, hiszen ennél rosszabb eredményük egyelőre nincs és ha lesz, akkor azt tudják eldobni, míg most egy második pozíciótól kell mínuszolniuk.

A páros következőleg Veszprémben fog versenyezni, ahol korábban többször érte már őket balszerencse, tavaly viszont éppen ezeken a pályákon tudták megnyerni a 2020-as magyar bajnoki címet.

fotó: Bitto Zsolt

Related posts