Jó szájízzel: Elfelejtették a Salgót Bodolai Lászlóék

A ceredi bukás után némi rátartással érkezett meg a Mecsek Ralira a Bodolai – Deák páros, de a szombati utolsó körre már abszolút felszabadultak és élvezték az autózást, úgyhogy jó érzésekkel térhettek haza.

A Salgó Ralin remek tempót diktált Bodolai László és Deák Attila, de a ceredi gyorsaságin túl szélesre vettek egy féktávot, felúsztak a poros részen és tetőn álltak meg, így azon a futamon nem szereztek pontot. Az anyagi kár szerencsére nem volt jelentős és bár a pilóta a három héttel később következő Mecsek Rali elején még érezte a bukás utóhatásait, de a verseny végére újra igazán élvezni tudta az autózást a Ford Fiesta R5 MK II-vel.

„Pénteken még bennem volt a salgós borulás, ott túl óvatos voltam az időjárási körülmények miatt és komoly hátrányt szereztünk. Szombaton aztán próbáltunk jól menni, de a középmezőny elejével tudtunk hasonló tempót diktálni, nem tudtunk náluk igazából gyorsabb lenni, úgyhogy a nap közepén már látszott, hogy így a pénteki hátrányunk nem fog elfogyni” – mesélte Bodolai László.

„Az első kört még kevésbé élveztük, ott csúszósak voltak a pályák, méghozzá jobban, mint ahogy gondoltuk, aztán a másodikban kicsit túlgondoltuk a gumizást, az azért nem volt ideális. A harmadik körre mondom azt, hogy azt viszont igazán élveztük, jó szájízzel, itt-ott körzőzve, a nézőket is szórakoztatva autóztunk, de biztonságosan, a komfortzónánkon belül – arra ez teljesen jó volt, hogy jól érezzük magunkat, mosolyogjunk és elfelejtsük a Salgót. Megint hetedikek lettünk, ahogy idén már kétszer, összességében jó érzésekkel megyünk haza” – magyarázta a pilóta.

A soron következő Veszprém Ralin sok tapasztalata még nincs a párosnak, murván alig mentek ezzel az autóval és másikkal sem sokat, így most nem lesznek nagy elvárásaik. „Őszintén szólva sokat nem várunk, nem hiszem, hogy önerőből lehet közünk az első öt helyezetthez, de ez egy hosszú verseny, sok minden történhet, meglátjuk, hogy mi lesz, hátha sikerül valahogy odakeverednünk” – tekintett előre Bodolai.

A páros négy futam után az abszolút nyolcadik helyen áll a két világbajnokot felvonultató bajnokságban úgy, hogy az egy kötelező „mínusz” versenyük már megvan.

fotó: Bitto Zsolt

Related posts