ERC: Lukjanuk nyert, Herczig ötödik hellyel nyitotta a szezont

Herczig Norbert és Ferencz Ramón remek eredménnyel zárta a Lengyel Ralit, hiszen a szélvészgyors murvás pályákon végül az ötödik helyet szerezte meg. A magyar páros óriási csatában volt az egész futam során, vasárnap már a hetedik helyig csúszott le, de az utolsó körben Yoann Bonatót és a lengyel Chuchalát is meg tudta előzni utóbbi két versenyző problémáit kihasználva, így 1,7 másodperccel a spanyol Llarena előtt megszerezte az ötödik helyet.

A futamot senkitől sem zavartatva nyerte meg a címvédő Alekszej Lukjanuk, aki Nikolay Gryazin tegnapi kiesése után félperces előnyét próbálta beosztani Andreas Mikkelsennel szemben – ez könnyedén meg, a norvég skodásnak érdemi esélye nem volt most a győzelemre. Ő lett a második, a dobogó alsó fokára pedig a hazai pályán versenyző Marczyk állhatott fel.

A többi magyar párosnak nem alakult jól a verseny, ifj. Érdi Tibor és Csökő Zoltán a tegnapi sajnálatos baleset után nem folytatta a hétvégét, László Martin és Berendi Dávid az utolsó előtti szakaszon esett ki az ERC3 Junior értékelés negyedik helyéről az eltört kormányösszekötő miatt, László Zoltán és Kovács Annamária pedig az RC3-as kategória hatodik helyén zárt.

fotó: Skoda Rally Team Hungaria

Related posts