Címvédőhöz méltón: Meggyőző teljesítménnyel nyerte a Peugeot Kupa értékelését a Német-Szőke páros

Az első futam nullázása után fontos volt a győzelem Német Gábor és Szőke Tamás számára az Ózd-Eger Ralin, ezt pedig az apróbb hibák ellenére magabiztos autózással hozták is.

A Peugeot Kupa címvédőjeként rosszul indult a 2021-es szezon Német Gábor számára, de az Ózd-Eger Ralin már bajnokhoz illő eredményt szállított navigátorával, Szőke Tamással. A Peugeot Kupa értékelésében szinte végig vezetni tudtak és a kisebb bakikat leszámítva kiemelkedő teljesítménnyel nyerték meg a kategóriájukat.

„Az elején elég bizonytalan voltam, mert a Boldogkő Rali rövidre sikerült és hiányoztak azok a kilométerek, így kicsit vártam, hogy komfortosabban érezzem magam az autóban. Az első két körben a Királd jobban sikerült, a Sáta miatt picit csalódott voltam, mert érzésre a második már jobb volt, de a jó idő elmaradt. Így is megvolt az előnyünk, vezettünk, de aztán a nap végén rossz döntést hoztam a gumiválasztásnál – Sáta még hagyján, de Királdon az ömlő esőben még leérni is nehéz volt a kemény keverékű slickkel, ráadásul kockáztatni is kellett, mert tudtam, hogy Hangodi Bendegúzék vizes abroncsokkal voltak kint” – mesélte Német Gábor a szombati küzdelmekről.

fotó: Német Motorsport

A napi első helyet és az ezért járó plusz pontokat végül sikerült megtartani, majd jött a vasárnap, ahol szintén eső fogadta a mezőnyt. „Jó beállítást találtunk vízre, de sajnos az első körben volt két korai rajtom, ami miatt nagyon pipa voltam. Igyekeztem pontosabb lenni a következő körben, az idők jók voltak, de ott pedig egy lassítót érintettem, ami újabb büntetést jelentett… itt már tényleg ütöttem a kormányt dühömben. Végül azért sikerült megőrizni az első helyünket és nagyon örülök annak, hogy az előző verseny után most nyertünk, így fontos pontokat szereztünk. Annak is örülök, hogy Tomival jó volt az összhang, hiszen igazából ez volt az első közös teljes versenyünk, sokat segített, köszönöm neki” – értékelt a pilóta.

A páros rajthoz áll a soron következő Salgó Ralin is, ahol szintén a lehető legjobb eredményre törekszik majd – így tervezi ezt Gábor testvére, László is, akinek ezúttal nem volt szerencséje, hiszen két defekt és egy technikai hiba után már az első nap során feladta a futamot.

Related posts