Evans az utolsó pillanatban vitte el a shakedown-győzelmet Tanak elől

Takamoto Katsuta kezdett a legjobban a Portugál Rali shakedownján, majd Kalle Rovanpera vette át tőle a vezetést, hogy aztán Ott Tanak álljon az élre, egy tizeddel megelőzve a finn toyotást. Végül az utolsó kör döntött, ahol az addig csak tapogatózó Elfyn Evans ment egy nagyot és három tizedet adott Tanaknak, ezzel ő bizonyult a leggyorsabbnak a bemelegítés során.

Tanak második és Rovanpera harmadik helye mögött Katsuta maradt a negyedik, a csak hármat próbálkozó Ogier az ötödik, a Hyundaiok készül viszont Neuville és Sordos is csak szenvedett, még Greensmith is megelőzte őket a Forddal. Az aszfalton parádésan debütáló, de murván még kisebb kategóriákban is rutintalannak számító Fourmaux elsőre a leglassabb WRC-sként teljesített a távot.

A WRC2-ben Esapekka Lappi nyert Teemu Suninen előtt, Mads Ostberg csak negyedik lett, a 2019-es Európa-bajnok Chris Ingram a hetedik, Oliver Solberg a nyolcadik, Nikolay Gryazin pedig csak a kilencedik időt futotta a kategóriában. Herczig Norbert az RC2-esek között a 31. időt autózta, megelőzve többek között Kajetanowicot, vagy Kocit.

fotó: WRC

 

Related posts