Turánt és Gryazint is megóvták, nem kapnak pontot a Boldogkő Ralin

A Turán Frigyes – Bagaméri László párossal szemben óvást nyújtottak be a Boldogkő Rali után, ugyanis szabálytalan gumikat használtak. Turánék a verseny első szekciójában olyan abroncsokkal mentek, amelyek nem szerepelnek a forgalmazó cég (tehát Turán Frigyes cége) árlistájában, ez pedig így szabálytalan, az RVSZ-ben világosan le van írva, hogy mindenki számára elérhetőnek és a cég árlistájában szereplőnek kell lennie minden felhasznált guminak.

Ez nem teljesült, a Felügyelő Testület szerint nem bizonyított, hogy ez a gumi mindenki számára elérhető volt (más nem is használta), ezért úgy döntött, hogy Turánékat kizárja a Boldogkő Rali értékeléséből, nem kap pontot erre a hétvégére.

Bónusz, hogy a kiírás szerint nem mínuszolható az a verseny, ahonnan az érintett párost kizárták, így Turán nem csak hogy nulla pontnál tart, de ez a nullázás biztosan bent is marad az év végi összesítésben, nem lehet “eldobni”.

Ugyanígy járt a futamot megnyerő Nikolay Gryazin is, aki szintén itthon szabálytalannak minősülő Pirellit használt a vb-re tesztelve, így a futam végeredménye:

Hadik András és Kertész Krisztián nyert Csomós Miklós és Nagy Attila előtt, a dobogó harmadik fokára pedig a defekttel együtt is bejött Mads Östberg, valamint Torstein Eriksen.

Az ügyben még lehet fellebbezés.

Related posts