Hadik: Azért vagyunk versenyzők, hogy mindent megtegyünk a siker érdekében

Hadik András és Kertész Krisztián bajnoki címvédőként vágnak neki a 2021-es szezonnak. A Kelet Autósport interjúja a miskolci pilótával:

– Nincs okunk a változtatásra, mert van még benne tartalék, a tavalyi tapasztalatok felhasználásával az április közepén kezdődő magyar bajnokságban is eredményesek lehetünk. A versenymentes majd négy hónapban igyekeztünk feltöltődni, és felkészülni az előttünk álló feladatokra – mondta a csapat főhadiszállásán Hadik András. – Évek óta hagyomány volt, hogy egy, esetleg két külföldi futamon elindulunk a magyar bajnokság rajtja előtt. Erre most nincs lehetőség, mert ezek a versenyek a vírushelyzet miatt elmaradtak. A Húsvét utáni hétvégén azonban az orfű sprinten tesztelünk, tehát mégsem teljesen „hidegen” ülünk majd be az autóba a boldogkőváraljai szezonnyitón.

A magyar bajnokság az elmúlt években folyamatosan erősödik, idén pedig a hazai élmezőny mellett egy korábbi világbajnok is csatlakozik az elithez. Néhány hete jelentették be, hogy a Citroen színeiben teljes szezont fut majd Mats Ostberg, aki tavaly a WRC2-ben szerezte meg az éves elsőséget.

– Ezzel nyilván még nehezebb lesz odaérni a csúcsra, de azért vagyunk versenyzők, hogy mindent megtegyünk a siker érdekében. Ez idén is így lesz – reagált Hadik András. – Amikor nemzetközi szinten jegyzett sztárok érkeznek hozzánk abból mi is profitálunk, hiszen rengeteget tanulhatunk tőlük. Az autó beállításai, a rájuk jellemző profizmus és a mentalitásuk terén is fejlődhetünk. Mi már egy összeszokott csapatot alkotunk, és ebben sem várható változás. Kertész Krisztián marad a navigátorom, hiszen a hosszú pályafutásom során rengeteg sikert és kudarcot átéltünk közösen. Bízom benne, hogy az idei szezon is eredményes lesz számunkra.

Related posts