Breen nagyon dicséri a Hyundai készülő új Rally2-es autóját

Az eddigi R5-ös Hyundai a végnapjait éli, a gyártó gőzerővel készíti az újat, ami már a Rally2-es névre hallgat – még ha ez nem is jelent különbséget. Maga az autó viszont nagyon is más, a Hyundai pedig nem viccel, Ott Tanaktól kezdve Craig Breenen át a legjobb versenyzőket ülteti bele, hogy minél jobb technikát tudjon felmutatni.

Legutóbb Breen tesztelhette az autót és fülig érő szájjal szállt ki belőle. A WRC-vel világbajnoki dobogóig jutó versenyző szerint az új homologizáció miatt teljesen más a futóműgeometria, az egész súlypontja, mozgása megváltozott az előzőhöz képest, sokkal stabilabbnak és kezesebbnek tűnik. Féktávon is stabilabb, az egyik kanyarból másikba átfordítás is sokkal simább és ahogy Breen mondta, azonnal magabiztosságot ad a pilótának, ami a régebbi verziónál nem volt meg.

Ezen felül átvariálták a lengéscsillapítókat, amik szintén sokat segítenek, de a motor használhatóságán is sokat javítottak – Breen szerint ő ezzel sokat szenvedett eddig, most viszont jóval autózhatóbb, kezelhetőbb az erőforrás, ami szintén jelentős javulást eredményez. Mint mondta: ez egy teljesen más autó, ami minden elemében jobb a réginél és élmény vezetni.

Related posts