Neuville navigátort vált, de nem ő akarta így – részletek

Az utolsó utáni pillanatban robbant a bomba a Hyundai WRC-csapatánál, Nicolas Gilsoul ugyanis kiszállt Thierry Neuville mellől. A páros együtt jutott el idáig, tíz éve versenyeznek együtt, most azonban elválnak – méghozzá hirtelen és zavarosan, ugyanis a Monte-Carlo Rali előtti tesztet még együtt teljesítették.

Ezzel kapcsolatban Neuville elmondta, hogy nyilván nem ő akart elválni, mert ha így lett volna, akkor előbb meglépni és nem Gilsoullal teljesíti a tesztet. Az okok egyelőre nem tisztázottak, de a hírek szerint a szerződésekkel volt probléma – Neuville ugyan a Hyundaijal szerződött le, de Gilsoul nem, ő Neuville-től kapott fizetést a navigátori munkájáért.

A belga pilóta annyit mondott, hogy bár nem mindig értettek egyet, de eddig mindent megoldottak, ez a válás viszont őt is teljességgel váratlanul érte. Mint mondta, minden szakítás fáj, ráadásul erre nem is volt felkészülve. Az új navigátor Martijn Wydaeghe, aki régóta a Hyundai kötelékében van, navigált már Craig Breennek, több poszton is segítette a csapatot, de Neuville-lel még sosem mentek együtt és mivel már nem is tesztelnek a Montéig, így csak a pályafelíráson ülnek össze először.

A pilóta el is mondta, hogy bizonytalan, nem tudja, hogy hogyan fog működni a dolog, nincs rá garancia, hogy jó lesz, főleg úgy, hogy az első éles gyorsasági lesz a gyakorlás…

Related posts