Teljes WRC- és ERC-szezon a Skodával: Mikkelsen 2021-es éve

Nagy bejelentést tett ma az idei Rally Hungaryt megnyerő, a versenyezéshez közel egy év szünet után visszatérő Andreas Mikkelsen. A korábbi WRC-futamgyőztes és év végi dobogós norvég pilóta egyelőre nem tud visszaülni egy gyári WRC-be, de egy nagyon komoly programról egyezett meg a Skoda gyári csapatával: teljes WRC2-es szezont teljesíthet a Fabia Rally2 Evóval, ezzel párhuzamosan szintén teljes szezont teljesíthet az ERC-ben (vagyis jó eséllyel ismét láthatjuk őt Magyarországon), sőt, ő irányítja a gyártó 2022-re tervezett új Rally2-es autójának fejlesztését.

Mikkelsen azt is elmondta, hogy a célja természetesen a vb-n ás az Eb-n is a bajnoki cím, sőt, kijelentette, hogy minden egyes futamot meg akar nyerni, minden egyes futamon dominálni akar, mindegy, hogy az aszfaltos, vagy murvás lesz – szerinte a Skoda a legjobb autó a kategóriában, úgyhogy véleménye szerint a háttér adott lesz ahhoz, hogy teljesítse ezt a tervet. Nagyon sokat ülhet autóban, a program szerint minden héten vagy versenyezni, vagy tesztelni fogja a Skodát, így nagyon sok kilométert teljesíthet és úgy érzi, hogy ezzel készülhet fel legjobban arra, hogy 2022-ben visszakerüljön egy gyári WRC-csapatba.

Hozzátette, hogy dolgozik azon, hogy ahol a WRC2 nem versenyez, ott el tudjon indulni egy WRC-vel, de ehhez még össze kell raknia a hátteret.

Related posts