Striderék szeretnék kihasználni a hazai pálya előnyeit

szöveg: Sári Péter

Szeptember első hétvégéjén hazai egri pályákon versenyzik a Gulf Racing Hungary Peugeotos párosa, a Strider Zoltán – Apkó András duó.
Zoli a pályákat ismeri, sokat használja őket a hétköznapokon is, ezért nagyon bízik benne, hogy a hazai pálya előnye szerencsét hoz majd.

„Változatos emlékeim vannak az egri versenyekről. Az elmúlt két évben műszaki probléma miatt kiestünk, viszont előtte volt, hogy megnyertük a kategóriánkat is. Idén egy hasonlóval maximálisan megelégednénk. Szeretek ezeken a pályákon menni, egyrészt ismerem és használom is őket szinte naponta, másrészt ez a Peugeotnak is fekszik nagyon. Örülök neki, hogy az idei évben a jó minőségű pályák közül válogatott a rendező” – mondta Strider Zoltán.

A verseny előtt kiadott végrehajtási utasításban megjelent, hogy plusz lassítók és padkavédelmek is bekerültek az itinerbe.

„Úgy érzem jó döntést hoztak, hogy sok helyre beraktak még padkavédelmet és lassítókat is, hiszen így kicsi az esély a kihordásokra és a le szabályzásokon való menésre” – tette hozzá Zoli.

Megérkezett a koronavírus járvány második hulláma, a versenyzők sokáig kételkedtek, hogy mi lesz a szeretett sportukkal. Mikor kiderült, hogy a verseny biztosan meg lesz tartva már erősen megfogalmazódott bennük, hogy ott a helyük a hazai versenyükön.

„Túl vagyunk egy temetésen és egy nehéz időszakon. Nem lesz könnyű a tragédia utóhatásában újra versenyautóba ülni és gyorsan menni. Zsolti emléke itt van bennünk, ezért sokat gondolkodtunk rajta, hogy menjünk a verseny vagy sem, de a hazai pálya döntött a mérlegen” – zárta a beszélgetést Strider Zoltán.

A csapat partnerei: Betonútépítő, SIVA Group, Euroaszfalt Kft., Gulf Lubricants Hungary, Közmű Alagút, STRAVIA, Forvett, Confidenza, Tiszta Víz Üzletház, LEAD DESIGN, Szirt BAU Kft., EFTECH, Ka-Ba Kft., Honor Trans-Sped kft., Pápai Beton Kft. FLOW FUEL, Schönherz Informatikai Stúdió, Láng, BM Komp, Wimmer Trans, Hardy Working Tools, Dr. Rettig Richárd, FERRO-PRESS Kft., Signal Print Kft., GPR & Partners Kft., Consult Team Kft., MM Infinity Kft., Infodots Kft.

Related posts