Tanak már az első szakaszon nyerni akar

Ugyan korábban voltak gondok a Hyundai WRC-vel a gyors murvás szakaszokon, mostanra ez változott – a Finn Rali sosem tartozott a csapat erős futamai közé, Ott Tanakkal a fedélzeten viszont jóval magabiztosabban várhatják a hasonló pályákon zajló Észt Ralit. Tanak elmondta, hogy két napot tesztelhetett Finnországban és indulhatott két tesztfutamon Észtországban, így az alapok megvannak, már csak az aktuális finomhangolás van hátra.

“Az autó sokat fejlődött alapvetően és most már azt mondhatom, hogy elég jól érzem magam benne, legalábbis az ilyen szakaszokon. Azt nem mondom, hogy biztosan megvernénk a Toyotákat Finnországban, de sokat dolgoztunk és haladtunk ebben az irányban, szóval remélhetőleg jövőre csatázhatunk a finn pályákon velük” – mondta Tanak a DirtFish-nek.

“Tudjuk, hogy a Toyota nagyon erős az ilyen szakaszokon (hiszen itt építik és tesztelik őket) és ha velük egy szinten tudunk lenni, az óriási dolog. Nyilván szeretnénk lenni, de most majd meglátjuk, hogy hol tartunk. Az első gyorsaságin szeretnék a leggyorsabb lenni, aztán majd meglátjuk – négyen rajtolnak előttem, mindannyian előttem vannak a bajnokságban is.”

Related posts