Az MNASZ szerint most derült ki, hogy ki az ellenség

Az alábbi közleményt jelentette meg az MNASZ vezetősége:

“A Miskolc Ralin történt tragédia után minden sportetikai magyarázat nélkül alaptalan vádak, vádaskadások és vélhetően meggondolatlanságból, hirtelen felindulásból tett kijelentések sora jeleng meg a közösségi médiában. Mindezt anélkül, hogy az elindult és folyamatban lévő rendőrségi, valamint szövetségi vizsgálatok eredményét megvárná a tagság. Sajnos néhányan hangulatkeltésre használják fel ezt a tragikus balesetet, megfeledkevze arról, hogy számos hasonló szerencsétlenséget láthattunk már, akár nemzetközi szinten is. Versenyzőtársuk tragikus halálát saját, önös érdekeiknek érvényesítésére felhasználni kegyeletsértő magatartás!

Március óta azon dolgozunk, hogy ezekben a nehéz időkben is legyenek versenyek, legyen magyar bajnokság, kapjunk engedélyeket a hatóságoktól. A környező országokban sorra maradnak el a versenyek, törlik az ERC-futamokat, míg hazánkban nevezői csúcsot düntöttek a versenyek és ami a legfontosabb, VAN VERSENY! Legalábbis eddig volt, hiszen azoknak köszönhetően, akik az elmúlt hetekben minden energiájukat arra használták fel, hogy szélesebb nyilvánosság előtt a Magyar Autósportot lejárassák, veszélybe sodorták az Eger Ralit és ezzel a hátralévő bajnokságot is. Tette mindezt több olyan ralimédium, akik a kattintásra és a kedvelésre hajtanak, mert kritizálni mindig könnyebb olyan megmondó embereknek, akik a raliban nem érintettek, sőt még rali licenszük sincs, versenyekre nem járnak, csak otthonról kritizálnak.

Most ismét kiderült, ki a magyar rali és a magyar autósport ellensége!

Azok, akik ezekben a nehéz időkben is azon fáradoznak, hogy a versenyzőink autóba ülhessenek és versenyezhessenek, vagy azok, akik megpróbálják ellehetetleníteni a versenyzést a különféle partnereknek perrel való fenyegetésével, hatóságoknak küldött névtelen levelekkel akadályozzák a jövőbeli rendezvényeinket, közgyűlést és leváltásokat kérnek a versenyzőtársaktól? Azok-e a magyar rali barátai, akik bár más versnyzőtársaikat különféle fórumon a nevezések megtagadására buzdítják, ők maguk már leadták a nevezést a következő futamra? Nem hisszük!

Mi a kemény munkában, a raliban és az igazi versenyzőkben hiszünk. Hisszük, hogy csak partneri viszonyban lehet jó szakmai munkát végezni és hisszük, hogy a józan többség ezt a szakmai munkát továbbra is támogatja, mint ahogy azt is, hogy szükségünk van a 2020-as Eger Ralira is. Mi ezért dolgozunk tovább!”

Related posts