Oliver Solberg vezet a Liepaja Rali első napja után

Négy hosszú és kemény gyorsaságit kellett teljesítenie szombaton a Liepaja Rali mezőnyének – a közel kilencven kilométer gyakorlatilag senkinek nem telt el hiba nélkül. Folyamatosan zavarták egymást a versenyzők a felvert porral, a rengeteg padlógázas, leszabályozós részen akinek kicsit is megremegett emiatt a lába, már rögtön hátrányba került, ráadásul szinte mindenki rontott is egy-egy megforgással, lefulladással.

A négy szakasz végén az az Oliver Solberg áll az élen a Polo GTI R5-tel, akinek volt egy megforgása és egy rajtban lefulladása is, de egyébként remek tempót diktál – tíz másodperccel vezet a kissé óvatosabban vezető, az Észt Ralira tesztelő Mads Ostberg előtt, aki a gyári Citroennel próbálja magát visszafogni és a tesztelésre helyezni a hangsúlyt. Eddig abszolút megfontoltan versenyzik Alekszej Lukjanuk, aki a római győzelme után itt egyelőre csak egy szakaszt nyert meg, a legutolsót, így hat másodpercre megközelítette Ostberget. Az utolsó gyorsaságin egyébként hibázott az addig második helyen álló, a tegnapi kvalifikációz még megnyerő Nikolay Gryazin, aki összetörte a Hyundait és így kiesett.

A negyedik helyre kis híján Craig Breen hozta be a Hyundait, ő az elmondása szerint a határait feszegeti, ennél sokkal jobbat nem tudott volna, viszont az utolsó szakaszon megelőzte őt a skodás Eerik Pietarinen – mindössze két tizedmásodperc közöttük a távolság. Nincs bent a top10-ben, de még versenyben van a TRT Citroenjével induló spanyol Llarena.

Az ERC2 mezőnyében jelenleg vezeti a futamot az eddig gyorsan és taktikusan versenyző ifj. Érdi Tibor és Kovács Szabolcs az Evo X-es Mitsubishivel – a magyar páros eddig minden gyorsaságit megnyert, meggyőző teljesítményt nyújt.

Az eredmények ezen a linken megtekinthetők!

fotó: FIA ERC

Related posts