Pech egy Focus WRC-vel győzött Kopecky előtt

Ezen a hétvégén rendezték Csehországban a Bohemia Ralit, ahol rengeteg R5-ös autó mellett két WRC-t is láthattunk, méghozzá elég komoly nevekkel. Végül némi meglepetésre éppen egy WRC győzött: Vaclav Pech egy 2006-os Focussal bizonyult a leggyorsabbnak, megelőzve a jelenlegi talán legkomolyabb háttérrel bíró R5-ös versenyzőt, a gyári pilótának számító skodás Jan Kopeckyt. Végül alig 6,4 másodperc döntött közöttük, óriásit csatáztak, de Pech egy hajszállal jobbnak bizonyult – ő kilenc szakaszt nyert, Kopecky hetet, ráadásul Pech egyszer sem ment harmadiknál rosszabb időt, míg Kopecky igen.

Velük egyetlen ember tudta tartani a lépést egy ideig, a Hyundai szintén gyári embere, a finn Jari Huttunen, aki meg is nyerte az első napot, de vasárnap reggel hibázott, majd az autóval is voltak gondjai, így végül be kellett érnie a harmadik hellyel.

Magyar vonatkozása is volt a versenynek, méghozzá több is. Egyrészt az osztrák Simon Wagner a Eurosol Racing Team Fabia Evójával szerezte meg az abszolút ötödik helyet, másrészt a Szilveszter Raliról ismert Petr Semerád az utolsó körben hibázott és esett ki az ötödik pozícióból – ő a Topp-Cars Fabia Evóját törte össze.

Volt viszont egy magyar induló is, Vogel Adrienn pedig abszolút helytállt a kőkemény versenyen: a 6-os kategória hatodik helyén ért célba (a 13 fős kategóriában) az R2-es Forddal.

Az eredmények itt elérhetők!

 

Related posts