Visszaültek a bajnokautóba Érdiék

Július első hétvégéjén, a Bakonya Ralin ült vissza a korábban két ERC2-es bajnoki címet hozó Mitsubishibe ifj. Érdi Tibor és Kovács Szabolcs – átmozgatásnak jó volt ez a nap az Európa-bajnoki szezon előtt.

Az már korábban eldőlt, hogy az idei év elején ismét Mitsubishivel áll rajthoz az Érdi Rallye Team, de a koronavírus miatt tesztelni nem igazán volt lehetőség a régi technikát – két kisebb gyakorlás után végül a bakonyai Rali3-as futamon sikerült újra időre autózniuk.

„2018 augusztusában indultunk utoljára ezzel az autóval, akkor lettünk vele bajnokok a Barum Ralin, azóta igazából egy métert sem mentem vele versenykörülmények között. Ennek megfelelően az első gyorsaságin a pálya felénél lepődtem meg, hogy elfordítottam a kormányt annyira, amennyire az R5-ösben kellett, aztán nem fordult az autó… nehezen szoktam át a Skodára, nehezen hagytam el a nagy mozdulatokat, mert az feleakkorára is reagál, most viszont a Mitsubishit kezdtem el skodásan vezetni” – mesélte ifj. Érdi Tibor.

„A verseny közepétől viszont már tök jól éreztük magunkat, nem volt semmilyen gondunk, karcmentesen be is hoztuk a célba, úgyhogy abszolút elégedettek vagyunk. Sajnos nem volt kategóriatárs, a többi Mitsubishi ORC-s volt, ami nagyon nem a mi súlycsoportunk, míg az elsőkerekes autókat meglepően nagy különbséggel előztük meg – azt hittem, hogy ezen a pályán közelebb lesznek hozzánk” – értékelte a futamot a pilóta.

A kétszeres Európa-bajnok csapat idei szezonja viszont még kérdéses – egyelőre a Barum Rali törlése okoz még némi fejfájást. „Mi a hat futamból ötöt terveztünk, és az Azori-szigeteket hagynánk ki, mert az logisztikailag bonyolult, és csak drágán megoldható. Négy versenyt értékelnek, így viszont már csak ennyink maradt a Barum törlése miatt. Meglátjuk, kellene azért egy tartalék verseny, mert ha csak négyre tudunk elmenni, akkor mindennek tökéletesen kell alakulnia.”

Az viszont biztos, hogy a hazai szezonnyitón, a Salgó Ralin ott lesz a páros, utána pedig elutazik Lettországba, az első ERC-futamra.

fotó: ifj. Érdi Tibor Facebook

Related posts