Megszállták Domaházát: Több párossal érkezett a Rali3-as futamra az Inter Europe Team

A csapatból jó páran komoly helyezést értek el, ifj. Bihari Péterék a közönség egyik kedvenceivé váltak, míg László Istvánék az éles szezon előtt tesztelhették tovább az EVO IX-es Mitsubishi Lancert.

Szép létszámban képviseltette magát az Inter Europe Team a június második felében rendezett Integra Group Ralin, amit Domaháza és Zabar között rendeztek.
„Amióta megvásároltuk az autót, ezt a pillanatot vártuk, hogy végre igazi ralipályán mehessünk vele. Gondoltuk, hogy ez a pillanat hamarabb fog eljönni, de sajnos a körülmények miatt elhúzódott!” – kezdte a beszámolót László István, a Mitsubishi Lancer EVO IX-et hajtó csapatvezető.

„Nagyon gyorsak ezek a négykerekes autók, amit még szoknom kell, de ez a hét kilométeres szakasz alkalmas volt mindenre. Volt napsütés, eső, tempós és technikás rész is. Az autó nagyon tetszett, gyors, dinamikus és jól irányítható. A fékhatás az eddigi autóimhoz képest brutális, ha beletaposok, szerintem ez mindenhol megáll! Csak ezt el is kellene hinnem! [Holló] Barnabásnak is tetszett. Ő egy sok mindent megélt navigátor, és tudja, hogy hogyan lehet hajtani a pilótát. A gumiválasztásunk nem volt valami jó döntés, mert egész nap intermédiával mentünk. Vártuk az esőt, de nem úgy jött, mint ahogyan sokan gondoltuk. Az első körben a váltókulisszát tettem tönkre, de két gyors közt Dicső Peti barátom megjavította – köszi, Peti –, a második körben viszont a hangosításunk rosszalkodott. Mindezeket félretéve jól éreztük magunkat a hétvégén!” – értékelt a pilóta.

A csapat képviseletében Bukulya István rögtön megnyerte az első szakaszt a Rali3-ban, de a másodikon a motor felmondta a szolgálatot, így fel kellett adniuk a futamot. Ha ki nem is állt, de csak „szuperralival” teljesítette a versenyt Szöllősi Roland is, akinél a második szakasz rajtjában eltört az egyik féltengely. Helgert Tamás és Kiss Róbert a kategória harmadik helyére kormányozta be a BMW-t, Berta József és Losonczi Csaba pedig a győzelemért is harcolhatott volna a kategóriájában, ha nem jön elő egy technikai hiba – így végül másodikak lettek.

Az eredmény abszolút másodlagos volt ifj. Bihari Péterék számára, akik egy egészen brutális Ladával csúszkálták végig a napot, a nézők nagy örömére – a közönség egyik kedvencévé váltak ezen a hétvégén.

Related posts